2 1 3

Testing

De kat in de zak kopen? Dat wil niemand. Vooral niet als het gaat om een investering in een applicatie die jarenlang mee moet gaan. Daarom is Testing zo enorm belangrijk. Door veelvuldig te testen en applicaties op meerdere scenario’s te doorlopen, geven we onze opdrachtgever het vertrouwen dat de applicatie werkt zoals het hoort. En dat hij écht waar heeft voor zijn geld.
Vacatures in Testing

Bij Capgemini hebben we Testing opgedeeld in vijf specialisaties. Mendix, Automation, SAP, Agile/DevOps en End-to-end. Als tester heb je zelf invloed op de keuze voor specialisatie. Hou je van afwisseling? Dan kun je per opdracht wisselen van specialisatie. Heb je je hart aan een van de specialisaties verloren? Dan ga je voor opdrachten die binnen deze specialisatie vallen.

Wat we doen binnen Testing

Van een betaalapp tot een pensioencalculator. Bij Capgemini helpen we verschillende grote (internationale) organisaties op weg met onze IT-oplossingen. Zo kun je bijvoorbeeld aan de slag voor de overheid, retail organisaties, energieleveranciers of financiële instellingen. Voor de een voeren we regressietesten uit en voor de ander werken we samen met de eindgebruikers om de acceptatietesten te begeleiden. Nieuwsgierig geworden? Kijk dan vooral bij onze openstaande vacatures.

Opleidingen

Voor de startende tester bieden we de Testing Masterclass. Een opleidingstraject waarin je alles leert wat je moet weten voor je eerste opdracht als Tester. O.a. de volgende trainingen komen aan bod:
  • Testen in Theorie en Praktijk
  • TMAP
  • Suite Test
  • Engineer Test
  • Automation Fundamentals

Als meer ervaren Tester ben je natuurlijk nog niet uitgeleerd. Veel gevolgde trainingen zijn dan:
  • Java Basics
  • Selenium Cucumber Webdriver
  • leading SAFe (Scaled Agile Framework)

Is Testing interessant voor jou?

Als tester sta je in de schoenen van de eindgebruiker en zoek je de grenzen op. Je weet wat de eisen zijn van de eindgebruiker en hoe het voor hen werkbaar is. Daarnaast snap je als geen ander dat het developmentteam hart en ziel in een applicatie of website heeft gelegd. Daarom zoek je niet alleen de errors en fouten, maar denk je ook mee in verbetermogelijkheden. En kom je uiteindelijk tot de beste oplossingen voor alle partijen.