2 1 3

Over Capgemini

Geld overmaken, de voorraad in een winkel checken of je pakketje volgen. Zonder dat je het weet heb je op verschillende manieren al regelmatig te maken gehad met Capgemini. Samen met onze opdrachtgevers creëren wij namelijk business- & IT-oplossingen die aansluiten op de behoefte van de klant, concrete resultaten geven én die hun concurrentiepositie verbetert. Onze experts leveren dus echt een impactvolle bijdrage aan het dagelijkse leven van onze opdrachtgevers en hun klanten.

Waar het allemaal begon

Met slecht een handje vol medewerkers richtte Serge Kampf in 1967 Sogeti op. Een bedrijf gericht op IT diensten. Inmiddels is Sogeti, vandaag de dag Capgemini genoemd, uitgegroeid tot ’s werelds grootste dienstverlening op het gebied van consultancy, technologie en outsourcing. Met ruim 208.000 medewerkers wereldwijd opereren wij in meer dan 40 landen en helpen wij onze klanten op weg met hun digitale transformatie.

Dit is wat wij doen

Voor grote organisaties is het niet altijd makkelijk om mee te gaan met deze snel veranderende wereld en in te spelen op nieuwe ontwikkelingen. Of het nu gaat om het toepassen van de laatste wet- & regelgeving of om het zo optimaal mogelijk bedienen van de klant. Daarom helpen wij (internationale) organisaties hierbij. En bieden wij hen vier verschillende diensten:

  • Consulting Services (Capgemini Invent) helpt en adviseert klanten op management niveau bij het verbeteren van hun resultaten en concurrentiepositie op lange termijn. Zo kijken we onder andere welke (technologische) middelen daarvoor nodig zijn en hoe die geïmplementeerd kunnen worden. Daarbij helpen we ook met de uitvoer ervan.

 

  • Technology Services ontwerpt, ontwikkelt en implementeert technologieprojecten, gericht op complexe systeemintegratie en IT-applicatieontwikkeling.

 

  • Outsourcing Services beheert voor een langere termijn (gedeeltelijk) IT-systemen voor applicaties en infrastructuren van één of een groep klanten. Inclusief de bijbehorende bedrijfsprocessen, zoals Business Process Outsourcing.

 

  • Local Professional Services, beter bekend als Sogeti, levert professionele technologie diensten die voldoen aan alle lokale eisen voor infrastructuur, applicaties, engineering, testen en operaties.

Onze kernwaarden

We snappen dat technologie niet zomaar tot stand komt. Daar zijn mensen voor nodig. Daarom zijn onze medewerkers van grote waarde. Van het moment dat Serge Kampf Capgemini oprichtte, tot op de dag van vandaag. Zij leveren tenslotte iedere dag een impactvolle bijdrage aan het bedrijf. Onze slogan is dan ook ‘People matter, results count’ en die gedachte laten wij graag doordringen binnen de hele organisatie. Zo vormen zeven belangrijke kernwaarden samen wereldwijd het DNA van Capgemini.

Voor wie werken wij eigenlijk?

Onze (internationale) opdrachtgevers komen uit verschillende sectoren. Denk aan de financiële wereld, publieke sector en retail. Maar ook aan electronics & high tech en de transport & distributie industrie. Zo helpen wij onze opdrachtgevers bijvoorbeeld bij het ontwikkelen van internetbankieren, het inrichten van bedrijfs- en logistieke processen, het verwerken en analyseren van klantdata of op het gebied van security. Stuk voor stuk uiteenlopende en uitdagende projecten dus. Wil jij hier ook aan bijdragen? Kijk dan vooral bij onze openstaande vacatures.

Locatie

Het hoofdkantoor van Capgemini is gevestigd in Utrecht – Leidsche Rijn. Daarnaast hebben wij ook vestigingen in meer dan 40 landen wereldwijd. Maar omdat je voor projecten vaak op locatie bij de opdrachtgever werkt, is jouw werkplek eigenlijk nooit hetzelfde.