2 1 3

Zo verliep mijn sollicitatieprocedure

Door Hans Hilberdink

De zomervakanties zitten er weer op en het merendeel van mijn collega’s heeft een lekker kleurtje opgedaan in de zon. Wil jij ook nog lekker in die vakantiemodus blijven en toch tegelijk je vast voorbereiden op het solliciteren? Want ja, dat is de volgende stap na studeren. Lees dan vooral verder. In dit blog vertel ik je namelijk over mijn sollicitatie bij Capgemini, een leuk maar toch ook lastig proces.

Het kiezen van de juiste functie

Tijdens mijn studies werd mij vaak de vraag gesteld: “Wat wil je worden’ en ‘Waar wil je staan over 5 tot 10 jaar?”. Ik vind dit nog steeds een lastige vraag, zoals velen. Toch is het belangrijk dat je weet wat je ongeveer leuk vindt. Zo vind ik bijvoorbeeld dynamiek in een baan erg belangrijk en vooral leuk. En kwam ik uiteindelijk uit bij de functie als business analist. Een schakel tussen business en IT, zoals het zo mooi heet.

De testen

Na het sturen van mijn CV met motivatiebrief naar Capgemini, kreeg ik binnen een week een telefoontje van de recruiter. Zij was direct erg enthousiast en vond dat ik een mooie match was met de vacature. Vervolgens werd mij gevraagd om een cognitiviteits- en persoonlijkheidstest te maken. Gelukkig had ik de weken ervoor al de nodige cognitiviteitstesten geoefend, want het tempo van de test lag best hoog. Uiteindelijk had ik mijn test afgerond met een 8 en werd mijn voorbereiding dus goed beloond. De persoonlijkheidstest was een stuk eenvoudiger gelukkig, er is namelijk geen goed of fout. Dus door naar de volgende ronde.

De gesprekken

Omdat ik de testen had gehaald, werd ik uitgenodigd voor een eerste gesprek op het kantoor van Capgemini in Utrecht. De auto kon ik makkelijk onder het gebouw parkeren en ik meldde mijn aanwezigheid bij de receptie. Al snel kwam de recruiter mij ophalen bij de ingang en kreeg ik eerst een rondleiding. Daarna volgde een gesprek met een tweetal managers van de retailafdeling, de sector waarvoor ik had gesolliciteerd voor de functie als business analist. Na het voorstellen aan elkaar op een heel informele manier (hobby’s, familie e.d.), ging het meer over de functie. Zo werd mij onder andere veel gevraagd over hoe ik bepaalde situaties aanpakte in het verleden. Gelukkig had ik veel voorbeelden voorbereid om mijn kwaliteiten vorm te geven. Ook had ik de ruimte om veel te vragen wat er van mij verwacht werd.

Gesprek nummer 2

Het eerste gesprek was gelukkig bevallen van beide kanten, waarna een 2e en laatste gesprek volgde. Ditmaal met 2 andere managers van de afdeling. Doordat er een week tussen de gesprekken zat, had ik de tijd om wat beter over zaken na te denken. En zo mijn vervolgvragen te stellen. Dit ervaarde ik als zeer prettig omdat je in the heat of the moment nogal veel informatie op je af krijgt en soms niet alles direct kan verwerken. Nadat dit gesprek ook lekker luchtig en informeel verliep, besloot Capgemini om binnen enkele dagen mij te contacten of zij mij een contract zouden aanbieden.

You got the job!

Zoals beloofd werd ik vrij snel erna gebeld, met positief nieuws. Super chill, ik kon aan de slag! Het contract werd mij per mail toegestuurd en ik had ruim de tijd om alles door te lezen en vragen te stellen indien nodig. En zo zit ik hier inmiddels al een half jaar. Zo snel kan de tijd gaan!


Mocht je nu vragen hebben over mijn eerste maanden, het vak als junior business analist of wil je tips over hoe ik mijn sollicatie heb aangepakt? Stuur mij dan een berichtje via LinkedIn of stuur een e-mail naar hans.hilberdink@capgemini.com.