2 1 3

Van talent naar trainer

Bij Capgemini krijg je alle kans om je talent onbeperkt te ontwikkelen – professioneel én persoonlijk. Vandaar dat Joost, Test Automation Engineer, na tweeënhalf jaar nog steeds niet uitgeleerd is. Hij ontwikkelde zich in no time tot Test Automation Lead. En staat nu zélf als trainer voor de groep.

‘Ik wist niks van programmeren toen ik 2,5 jaar geleden bij Capgemini startte als Junior Test Consultant. Ze namen me aan omdat ik vastberaden was erover te leren. Inmiddels ben ik naast consultant nog Test Automation Lead en geef ik leiding aan een groep Test Automation professionals. Ook verzorg ik trainingen voor collega’s die interesse hebben in mijn vakgebied, bijvoorbeeld over Selenium Webdriver/Cucumber en Agile Testing.’

Onbeperkt ontwikkelen

‘Hoe ik zo snel gegroeid ben? Door vooral zelf achter mijn ontwikkeling aan te zitten. Over de onderwerpen waar ik trainingen in geef, kreeg ik kortgeleden zélf nog les. Dit begon tijdens het opleidingstraject in mijn eerste weken. En daarna heb ik flink gebruikgemaakt van de trainingsmogelijkheden bij Capgemini – die zijn namelijk onbeperkt. Ik heb ook veel aan mijn soft skills gewerkt, zoals doelmatig adviseren. Niet onhandig, als leidinggevende en consultant.’

‘On the job' leren

‘Natuurlijk heb ik bij opdrachtgevers ook veel geleerd. Voor mij springt mijn eerste opdrachtgever eruit. Ik werd er echt op sleeptouw genomen en leerde onder meer hoe je geautomatiseerde testen schrijft op alle lagen van de testpiramide. Dat ik met weinig programmeerkennis toch in dit team belandde, kwam door een mede-Capper die er al werkte. Ik volgde eerder een programmeertraining bij hem en hij had gezien dat ik de stof snel oppikte. Met talent en enthousiasme kom je hier dus snel vooruit.’

Welke stappen zet jij voor de toekomst?

Een verschil maken. In je werk én daarbuiten? Samen met je collega’s werken aan innovatieve technologieën voor een miljoenenpubliek? Jezelf continu ontwikkelen en je talent alle ruimte geven om te groeien? Toekomstdromen zijn er om waargemaakt te worden. Ontdek jouw toekomst bij Capgemini.