2 1 3

Van medisch informatiekundige naar allrounder

Collega Diena Mahran, senior business intelligence consultant bij Capgemini, studeerde destijds Medische Informatiekunde aan de Universiteit van Amsterdam. En hield zich vooral bezig met het optimaliseren van de informatieverwerking in ziekenhuizen en het analyseren van patiëntengegevens. Waarom zij dan koos voor een baan bij Capgemini en hoe zij haar loopbaan tot nu toe ervaart? Ze vertelt ons er alles over.

Hoe het allemaal begon…

Ik krijg vaak de vraag waarom ik voor Capgemini werk, aangezien ik in het medisch domein gespecialiseerd ben. Ik zal eerlijk bekennen, in eerste instantie was ik zelf ook terughoudend om voor Capgemini te werken. Ik wilde namelijk graag mijn specialistische kennis verder toepassen. Maar na mijn gesprek met HR en bezoek aan Capgemini, realiseerde ik mij dat Capgemini vele grenzen verlegt. En opdrachten en doorgroeimogelijkheden in elk domein aanbiedt. Mocht ik dus op een dag uitgekeken raken op een bepaald domein, dan kan ik makkelijk switchen naar een andere. Data blijft tenslotte data, ongeacht het domein. Evenals de informatietechnologieën. De enige verschillen liggen in de functionele betekenissen en de business. De uitdaging voor mij is dus om in elke opdracht de juiste brug te slaan tussen de techniek en de business.

Mijn allereerste opdracht

De allereerste opdracht die ik kreeg, was bij een internationaal detailhandelsconcern. Gelukkig lag dit op maar 10 minuten loopafstand van mijn huis! Over deze retail-opdracht was ik vooraf ook niet direct enthousiast. Ik moest echt even wennen dat het buiten de zorg was, maar uiteindelijk opende deze opdracht juist de deur naar mijn carrière. Ik mocht namelijk gelijk de leading retail data warehouse van het concern beheren.

Na een korte tijd lagen mijn reguliere werkzaamheden al erg in mijn comfort zone. Doordat ik de ervaren beheerders en ontwikkelaars uitdagender werk om mij heen zag uitvoeren, werd ik getriggerd om hetzelfde werk als hen te doen. En mij dus verder in de techniek te ontwikkelen. Precies dat vind ik het meest prominente aan Cap. Wanneer je op eigen houtje vraagt om een tandje hoger te gaan, geavanceerdere technieken wilt leren en nieuwe rollen mag bekleden, krijg je nooit een ‘nee’ als antwoord!

Deze stap heeft voor mij meerdere vruchten afgeworpen. Ik groeide al snel door tot beheer lead, technische informatieanalist en data integratie ontwikkelaar. En mocht meerdere keren op zakenreis naar India om trainingen te geven aan mijn offshore team. Deze kans leverde mij niet alleen een luxe en professionele reis naar een tropisch land op, maar ook een persoonlijkere band met het team. Waarvan sommigen zelfs friends for a lifetime zijn geworden!

Hard work pays off

Na vier jaar bij het internationale detailhandelsconcern, liet ik intern weten graag nog een stap verder te gaan en mij wilde ontwikkelen tot solution architect. Kort daarna kreeg ik een architectuuropdracht aangeboden bij een overheidsinstelling, waarin ik onder supervisie van én in samenwerking met meerdere senior solution architecten een GDPR-compliant data warehouse met de modernste technieken ontwikkel en bouw. De meest optimale setting om architectuur en stakeholdermanagement te leren!

In het begin was de opdracht erg intimiderend. Er was een significante verschil tussen mij en de architecten in kennis, werkervaring en leeftijd. Daarnaast ben ik ook nog eens vrouw en waren veel van mijn collega architecten mannen! Ik twijfelde of ik het in deze hoog gegrepen opdracht wel zou maken. Gelukkig is de Capgemini cultuur dusdanig ingesteld dat hoe proactiever en toegewijder je bent, des te meer de ervaren collega’s een gunfactor voor je hebben en kennis met je delen. Uiteindelijk heb ik mijzelf, na hard doorzetten, toch kunnen bewijzen. Zodanig dat ik zelfs, op aandragen van mijn begeleidende architect, tot Insights & Data medewerker van het kwartaal Q4-2018 benoemd werd!

Mastering your own future

Wat ik vooral heb geleerd is dat je master moet zijn van je eigen toekomst. En niet moet wachten tot iemand jou een kans aanbiedt. Zodra je een opdracht hebt, zoek daarin dan continu naar ingangen om je verder te ontwikkelen en creëer voor jezelf meerdere opportunity’s. Het is fijn om voor een werkgever te werken waarin vastberadenheid en ambitieuze initiatieven erkend en beloond worden. Zo werd ik gevraagd om leider te worden van de informatica vakgroep, om artikelen namens I&D te publiceren, mee te doen aan informatica pre-sales trajecten en recruitmentgesprekken te voeren. En als kers op de taart om trainster worden van de Business Intelligence Track bij Capgemini Academy.

Ik haal veel voldoening uit het eerste gezicht zijn voor collega’s die vers van school komen en aan wie ik kennis en praktijkervaring mag overdragen. Dit maakt mijn baan bij Capgemini enorm afwisselend en triggert alleen maar meer mijn gevoel voor passie en ambitie!


Twijfel je, net als Diena destijds, ook of Capgemini wel bij je past? Kom dan eens vrijblijvend langs voor een bakje koffie of bezoek een van onze inhouse events. Zie jij jezelf wel al helemaal zitten bij Cpagemini? Kijk dan bij onze openstaande vacatures.