2 1 3

The Race of The Classics – Klaar voor de start

Door: Eva Helwig
Sinds 1989 vindt ieder jaar in oktober de Race of the Classics plaats, beter bekend als ‘De Rees’. Een zeilwedstrijd van Rotterdam, naar Ipswich en met de finish in Amsterdam. Dit jaar is ook Capgemini/Sogeti van de partij en gaan vierentwintig enthousiaste Young Professionals de strijd aan met andere bedrijven. Let de Rees begin!

Een snel schip en een divers team

Over één week is de start van de 14e editie van de Rees voor Young Professionals. Sinds de vorige blog is er een hoop gebeurd, waaronder de bekendmaking van het schip. Onder begeleiding van schipper Jan zal het team met het schip de Ide Min de oversteek naar Ipswich maken. Dit slanke schip is snel en dynamisch en hopelijk kan het team hierdoor meedoen aan de kop van de Race. Ook de diversiteit van de bemanning zorgt ervoor dat er een gebalanceerd team aan de start staat. Zo houden de strategie consultants zich samen met de data scientists bezig met de route op de Noordzee, waarbij er een gedetailleerde voorspelling van de wind wordt gemaakt. Daarnaast zullen de business analisten en testers de kwaliteit van het schip in kaart brengen en waar nodig bij sturen. Verder wordt het hele reilen en zeilen tijdens de Rees goed in de gaten gehouden door de programma- en projectmanagers die het team rijk is. Tot slot gaan onze atletische medewerkers met man en macht de zeilen hijsen. Kortom: een top schip en een top team!

Rich Uncle Pennybag is beste bowler

Op donderdag 10 oktober hoopt de Ide Min de haven van Ipswich binnen te varen. De naam van deze Engelse kustplaats inspireerde de organisatie van de Rees voor het thema van de Pre-Party op 20 september jl. Ieder deelnemend team kreeg de opdracht om te ipSWITCHen met één van de andere teams. Capgemini wisselde met ABN Amro en verkleedde zich als Rich Uncle Pennybags (dat mannetje van Monopoly), met mascotte E.T. en dikgevulde money guns. Een met geld bezaaide feestlocatie was het uiteindelijke resultaat. Voordat vervolgens de voetjes van de vloer gingen, werd de eerste wedstrijd van deze Rees uitgevochten. Niet op zee, maar op de bowlingbaan. De armspieren en het gevoel voor richting werden getest en na een uur kwam Capgemini als winnaar uit de bus. Met het atletische vermogen zit het dus goed.

Heb jij ogen in je achterhoofd?

Naast het meedoen om de winst, wil ons team ook graag mee doen in de race om de tofste gadget. De voorbereidingen hiervoor zijn in volle gang. Tijdens de race zullen de bemanningsleden aan boord, maar ook enthousiaste Capgemini collega’s aan land, in de weer zijn om de gadget zo goed mogelijk neer te zetten. Waar het team tijdens het zeilen afhankelijk is van de natuurlijke elementen, is het team met betrekking tot de gadget afhankelijk van de technologische elementen. Dat wordt spannend, maar…… als de technische goden het team goed gezind zijn, kan de Rees door iedere deelnemer en niet-deelnemer worden (her)beleefd. Want... heb jij ogen in je achterhoofd?

 

Benieuwd hoe alle voorbereidingen en de Rees straks verlopen? Houd dan vooral de Instagram van Werken bij Capgemini in de gaten, en lees onze blogs. Meer informatie over de Rees vind je op de website van Race of the Classics.