2 1 3

Pionierende expert

Vernieuwen en pionieren is voor ons heel vanzelfsprekend. Hier werk je met state-of-the-art technologie en scherp je jouw kennis elke dag opnieuw aan. Een van onze digitale pioniers is Java Software Engineer Leonie. Zij vind het fantastisch om te pionieren met Java, voor klanten én thuis.

‘Capgemini doet er alles aan om voorop te lopen in technologische kennis. Ik kreeg hier dan ook ruim baan om mijn skills als Java Software Engineer naar een topniveau te brengen. Java wordt voor veel gebruikt, en ik heb intussen op veel verschillende projecten gewerkt. Van een slimme thermostaat ontwikkelen tot een authenticatieproces voor de overheid future proof maken.’

Techneut met toekomstvisie

‘Het mooiste is als ik met mijn Java-expertise from scratch kan meedenken over een klantvraag. Samen met de architect de mogelijkheden bekijken en de beste route naar het eindproduct bepalen. Intussen volg ik ook een speciaal traject bij Capgemini om me te ontwikkelen tot Managing Consultant. Want ik mag dan een techneut zijn, ik zet ook heel graag mijn soft skills in.’

Thuis experimenteren

‘Ik vind het leuk om te pionieren met Java. Niet alleen in mijn werk, maar ook thuis. Toen mijn man en ik zeven jaar geleden ons huis kochten, heb ik het zo ‘slim’ mogelijk gemaakt. Wifimodule inbouwen in de robotstofzuiger, lampen en gordijnen aansluiten op een Raspberry Pi. Ik heb ook nog geëxperimenteerd door een blockchain te bouwen met Amazon Web Services. Hierbij maakte ik de fout om de node van Ethereum te downloaden, in plaats van dat ik er zelf een opzette. Daardoor ging ik door de gratis limiet van Amazon heen, wat me tachtig dollar kostte. Een prijzig experiment, maar wel leuk!’

‘M’n nieuwste project: mijn Tesla opladen met de energie uit mijn zonnepanelen. Hiervoor moet ik de autosoftware koppelen aan API’s van de panelen. Best een uitdaging, maar het gaat vast lukken.’

Welke stappen zet jij voor de toekomst?

Een verschil maken. In je werk én daarbuiten? Samen met je collega’s werken aan innovatieve technologieën voor een miljoenenpubliek? Jezelf continu ontwikkelen en je talent alle ruimte geven om te groeien? Toekomstdromen zijn er om waargemaakt te worden. Ontdek jouw toekomst bij Capgemini.