2 1 3

Hoe haal ik het meeste uit mijzelf

Door: Hans Hilberdink, business analyst
Inmiddels ben ik een maandje of negen aan de slag bij Capgemini als young professional. Een van mijn voornaamste doelstellingen bij mijn start was om zowel mijn hard skills als mijn soft skills te ontwikkelen. Dit gaat echter niet vanzelf. Gelukkig zijn er binnen Capgemini verschillende facetten die mij daarbij helpen, zoals je counselor en de academy. Daar gaat deze blog over.

Feedback vragen

Een goede manier waarmee ik mijzelf de afgelopen tijd verbeterd heb is door actief feedback te vragen. Deze feedback heb ik aan meerdere personen gevraagd. Een van deze personen is mijn counselor. Met hem bespreek ik eens per maand hoe de afgelopen vier weken zijn gegaan. Ik omschrijf dan situaties en samen gaan we dan actief op zoek naar bepaalde positieve punten maar ook zeker naar bepaalde ontwikkelingspunten. Vervolgens bespreken we dan hoe ik dit in de toekomst beter of anders aan kan pakken.

Ontwikkelpunten

Een van de zaken die uit deze sessies is voortgekomen is verwachtingsmanagement. Het is namelijk cruciaal om de wensen van de klant goed in kaart te brengen. Het doen van aannames is hierbij gevaarlijk. Daarom probeer ik zo goed mogelijk door te vragen op alles en stel ik simpele vragen terug. Gewoon om alles even te checken voor de zekerheid. Dit voorkomt een hoop teleurstelling aan beide kanten.

Trainingen

Naast dat ik ervaring op doe in de praktijk bij toffe klanten in de retail, heb ik een hoop ervaring opgedaan door middel van het volgen van trainingen. Deze kun je onbeperkt volgen bij Capgemini. Zo volg ik momenteel de Retail Masterclass: een serie van zes sessies waarin alle onderdelen van de retail aan bod komen aan de hand van een retail referentiemodel: een model dat alle processen beschrijft die in de retail uitgevoerd worden. Ideaal, aangezien hier de theorie (die gepresenteerd wordt) en de praktijkervaring (die alle collega’s hebben bij hun klanten) samenkomen. Daarnaast heb ik ook trainingen als Product Owner en Scrum Master gevolgd die zeker handig zijn in het heden ten daagse werkveld, waarin veel Agile wordt gewerkt.

De toekomst

Persoonlijke ontwikkeling is iets dat continue door zal gaan, maar hoe zorg ik er nu voor dat ik ook de komende maanden het meeste uit mijzelf haal? Ik geloof dat feedback vragen de sleutel is tot verbetering dus dat zal ik de komende maanden ook zeker blijven doen. Aan mijn counselor, aan de klant waarvoor ik werk en aan mijn directe collega’s. Daarnaast ben ik van plan begin volgend jaar weer met een reeks trainingen te starten voor een rol die ik in de toekomst graag zou bekleden. Daarover volgt later meer.

Dit was ‘em weer voor deze maand. Mocht je nu vragen hebben over het werken bij Capgemini, het vak als junior business analist of wil je tips over hoe ik mijn sollicatie heb aangepakt? Stuur mij dan een berichtje via LinkedIn of stuur een e-mail naar hans.hilberdink@capgemini.com