2 1 3

Een zachte landing

door Hans Hilberdink

Een compleet nieuwe omgeving, met nieuwe collega’s is toch een beetje spannend, nietwaar? Daarom vertel ik je deze keer over mijn eerste maand bij Capgemini. Hoe ik werd ontvangen op mijn eerste dag tot aan wat mij de eerste maand allemaal bezighield. Zo weet jij straks precies wat je kunt verwachten.

De onboarding

De eerste dag startte ik, samen met andere nieuwe collega’s van verschillende afdelingen, met de algemene onboarding. Hierdoor zag ik gelijk over welke kennisgebieden Capgemini beschikt. In de eerste week leerde ik mijn directe collega’s kennen, werd mij verteld waar ik moet aankloppen bij problemen, stak ik mijn CV in een Capgemini-jasje en sloot ik de week uiteindelijk af met een zeer gezellige borrel. Ook leerde ik de kernwaarden van Capgemini kennen door middel van groepspresentaties en rende ik letterlijk het hele gebouw door om leuke en gekke opdrachten te doen voor de ‘’crazy 88’’. In korte tijd had ik aardig wat nieuwe indrukken dus. De weken daarna ging ik aan de slag vakspecifieke trainingen. Zo was ik uiteindelijk helemaal klaar voor het echte werk.

De sfeer

De voornaamste reden voor mij om voor Capgemini te kiezen, was de sfeer die ik ervaarde tijdens de rondleiding en de tweetal gesprekken tijdens mijn sollicitatieprocedure. Wat deze sfeer dan precies zo uniek maakt? Binnen Capgemini is alles heel open en iedereen is heel toegankelijk. Met een probleem kan je letterlijk bij iedere collega terecht. Het sollicitatiegesprek dat ik eerder had, voelde ook meer aan als een vrijdagavond op de bank met vrienden, dan een hels vragenvuur mijn kant op. Heel leuk om dat te ervaren en ik voelde mij dan ook direct thuis.

Je staat er niet alleen voor

In de eerste weken was alles nieuw en onbekend, maar gelukkig kreeg ik gelijk een buddy toegewezen. Een buddy is iemand binnen jouw afdeling die al een poosje bij Capgemini werkt en jou kan helpen met kleine vragen over werkelijk alles. Daarnaast kreeg ik ook een counseler toegewezen. Hij hielp mij bij het formuleren van doelstellingen en assisteert mij tijdens de weg die ik voor mijzelf voor ogen hebt. Inmiddels zit ik maandelijks met mijn counselor om de voortgang te bespreken.

Wat maakt de eerste maand nu zo leuk?

Na deze eerste maand had ik enorm veel energie om op zoek te gaan naar mijn eerste opdracht. Ik had intussen al veel collega’s gesproken die al een tijdje werkzaam zijn bij Capgemini. Allemaal waren zij enthousiast over de mogelijkheden tot extra curcussen, hun opdrachten bij grote/bekende klanten en vooral de vrijheid die zij in het werk ervaren. Dit gevoel ervaar ik, circa 4 maanden na mijn start, nog steeds en haalt in mij het beste naar boven.


Zo! Mijn tweede update sluit ik hierbij af. Ik hoop dat ik je weer een wat completer beeld heb kunnen geven over het starten als Young Professional bij Capgemini. Mocht je nu vragen hebben over mijn eerste maanden, het vak als junior business analist of wil je tips over hoe ik mijn sollicatie heb aangepakt? Stuur mij dan een berichtje via LinkedIn of stuur een e-mail naar hans.hilberdink@capgemini.com.