2 1 3

Dansen voor nieuwe energie: salsa, bachata & kizomba!

Door: Aishwarya Dhall, software engineer
Mijn naam is Aishwarya en ik ben 24 jaar oud. Ik werk al 2,5 jaar bij Capgemini en mijn functies hier zijn software engineer, hardware engineer, trainer, stagebegeleider en organisator van game nights binnen Capgemini. Je ziet het al terug in mijn functies: ik houd ervan om verschillende rollen uit te voeren! Waarom ik dat leuk vind? Ik merk dat ik te veel dingen leuk vind en ik wil van alles proberen. Daarnaast krijg ik steeds nieuwe energie en nieuwe inzichten om mijn andere rollen beter te kunnen uitvoeren.

Mijn hobby

Met dansen heb ik hetzelfde. Ik krijg er nieuwe energie van en leer veel uit drie verschillende dansen. Maar het is ook leren om uit je comfortzone te stappen en nieuwe uitdagingen aan te gaan. Hierdoor merk ik dat ik ook op werk meer durf te doen en nieuwe dingen wil proberen. En dat geeft echt een goeie boost! Ook al gaat het een keer anders dan je hoopt, je begint dan gewoon opnieuw of probeert het op een andere manier. Dit geldt zowel voor dansen als voor werk.

Meestal als ik zeg dat ik in mijn vrije tijd graag dans en naar dansfeestjes ga, wordt de volgende vraag gesteld: wat voor dans doe je dan? Mijn standaardantwoord vol enthousiasme is: salsa, bachata én kizomba! HUH wat? Wat zijn dat voor dansen en waarom doe je er zoveel?

Dansstijlen en feestjes

Bij salsa, bachata en kizomba vind ik het zelf leuk om met een partner te dansen. Het maakt niet uit of het een man of een vrouw is. Het zijn drie verschillende dansstijlen die bij Latinfeesten vaak terugkomen. Salsa is bij de meeste mensen wel bekend. Bachata is een dans uit het Dominicaanse Republiek en is weer te verdelen in vier verschillende stijlen. Mijn lievelingsstijlen zijn Dominicana, met veel voetenwerk tijdens het bachata dansen en Bachata Sensual, met mooie smooth bewegingen en bodyrolls. Bij kizomba heb je meer connectie met je danspartner en zijn de passen makkelijk op te pakken. Het is lekker ontspannen.

Het gekke is dat de dansfeestjes niet hetzelfde voelen als ‘gewoon’ uitgaan. Iedereen is vriendelijk, vrolijk en wil vooral dansen door elkaar te vragen. Daarnaast worden meestal voor feestjes ook workshops gegeven. Zo leer ik weer nieuwe dingen in een klein uur. De dansen zien er waarschijnlijk romantisch uit als je het opzoekt. Zelf vind ik het ook stoer en mooi om complexe of simpele bewegingen te zien die met z’n tweeën worden uitgevoerd. Een mooie samenwerking. Ik geniet van elk nummer en beweging tijdens het dansen en er wordt ook enorm veel gelachen.

Niet alleen plezier!

Ik stap keer op keer mijn comfortzone uit bij een dansfeestje, omdat er bijvoorbeeld constant gewisseld wordt van danspartners tijdens zulke feestjes. Ik ontmoet elke keer weer andere mensen om mee te dansen. De uitdagingen voor mij zijn bijvoorbeeld nieuwe pasjes leren. Als ik een mooie choreografie zie dan wil ik die ook gelijk leren. Daarnaast zorgt dansen voor ontspanning bij mij en ik word er heel erg vrolijk van.

Binnenkort ga ik naar Latinweekender in Centerparcs om een weekend vol workshops te volgen en in de avonden naar feestjes te gaan. Daar heb ik veel zin in!

Heb je vragen over de lessen die ik volg of welke feestjes ik ga, neem dan gerust contact met me op!