2 1 3

Zo zette ik mijn stage om in een baan

Mijn tips voor stagiaires en young professionals, door Joost Overbeek


De mogelijkheden bij Capgemini zijn enorm. Het lijkt soms wel zó veel dat je jezelf er bijna in kan verliezen. Omdat ik begon als afstudeer stagiair bij Capgemini en mij nu op volle toeren verder ontwikkel in fulltime dienst, ben ik veel in aanraking gekomen met deze mogelijkheden. En heb mij hier aardig wegwijs in gemaakt. Om hopelijk jouw keuze overzichtelijker te maken, deel ik graag mijn bevindingen!

Waar het allemaal begon

Ik studeerde Industrieel Ontwerpen(IO) aan de TUDelft. Deze studie omschrijf ik altijd simpelweg als “problemen oplossen”. Een klant komt namelijk met een probleem (noodzaak; denk aan de uitvinding van de drukpers) of een idee om een (nog) niet bestaand probleem op te lossen (luxe; denk aan de uitvinding van de smartphone). Het is dan de taak van de Industrieel Ontwerper om, op basis van de huidige markt, de samenleving, technologie, etc., te onderzoeken wat er nodig is of waar de behoefte ligt. Vanuit deze basis van informatie ontwikkel je dan een idee voor een product of dienst.

Industrieel ontwerpen vs. de CoZone

Het principe van IO is precies hetzelfde als wat de mensen in de CoZone van Capgemini doen. De plek waar mijn avontuur begon. Maar wat is de CoZone eigenlijk? Hoor ik je denken. De CoZone, ook wel Collaboration Zone, is een afdeling van Capgemini onder leiding van visionair Henk Vermeulen. Kort samengevat werken stagiaires, collega’s en klanten binnen de CoZone intensief samen om nieuwe waarde te creëren met een nieuwe of bestaande technologie. Dat klinkt bekend. Want dat is praktisch hetzelfde als wat ik deed tijdens mijn studie. Een perfect startpunt dus!

Hoe start je? En hoe formuleer je een opdracht?

Voordat ik daadwerkelijk aan de slag kon bij de CoZone, moest ik eerst een opdracht formuleren. Eentje die beschikt over voldoende diepgang voor mijn studie, maar tegelijk ook genoeg waarde creëert voor Capgemini. Hoe doe je dat? Een vraag die ik lastig kan beantwoorden. Er is tenslotte niet één antwoord aangezien elke situatie anders is. Hoe afgezaagd dat ook klinkt. Er is wel één zekerheid: alleen kom je er niet, of nauwelijks. Dus mijn antwoord is: vraag hulp. Maak kenbaar dat je ergens tegenaan loopt en zoek contact met je toekomstige collega’s die je wellicht kunnen helpen. Niemand binnen Capgemini zal verwachten dat jij alles zelf kan, iedereen is ooit gestart. In het ergste geval kan de collega je niet helpen en krijg je in 90% van de gevallen een andere naam door.

Niet alleen een stage

Ik had geluk. Na een aantal afgeslagen ideeën kwam er namelijk vanuit Capgemini een nieuw project langs waar ik precies geschikt voor was. En het avontuur kon beginnen. Mijn stage was zó leuk dat ik wilde blijven. De sfeer, de mensen en de insteek van Capgemini vind ik fijn. Het voelt voor mij vooruitstrevend en saamhorig. Alsof we allemaal samen streven naar een beter Capgemini en dus een betere versie van onszelf. Ik wilde dus graag blijven en ondernam actie.

Praten, praten praten

Mijn insteek? Praat met mensen. Als ik mijn adviezen zo lees, houd ik gewoon heel erg van praten. Maar er zit daadwerkelijk een goede gedachte achter. Je kan immers zo veel informatie lezen als je wilt, maar een simpel gesprek zal altijd een beter beeld geven. Zo heb ik van het begin meegedaan met borrels, volgde ik trainingen en knoopte ik gesprekken aan met collega’s. Op die manier keek ik welke onderwerpen mij interessant leken, maar ook met welke collega’s ik het goed kon vinden. Vanuit deze persoonlijke klik kon ik beter ontdekken wat bij mij zou passen. En konden zij ook uitspreken waar zij mij vonden passen.

Toen kwam de overstap

Mijn stage en studie ronde ik met veel plezier af en met goede moed startte ik bij Business Technology Services (BTS). Tijdens een traject van een maand werd ik klaargestoomd voor de rol van Business Analist. Klaar, ik kon beginnen. Of toch niet? Voor de meeste medewerkers geldt namelijk dat je eerst een opdracht moet hebben. En eerlijk gezegd vond ik dit best moeilijk. Elke keer zoeken naar wat bij je past en hopen dat daar ook daadwerkelijk ruimte voor is. Dat kost nu eenmaal moeite. Toch ben ik uiteindelijk bijzonder dankbaar dat dit op deze manier is gegaan. Ik moest een drempel over, maar heb het toch aangepakt. En op dezelfde manier die tijdens mijn stage goed werkte: praten met mensen.

Kies een specialisme

In het profileren van mezelf was ik best terughoudend. Ik wist niet wat ik leuk vond, dus hield ik het maar zo generiek mogelijk. En had ik alle opties open. Daarbij wilde ik eigenlijk geen specifieke dingen doen, maar liever van begin tot eind en van A tot Z mijn vingers in de pap hebben. Maar als je alleen een generalist wilt zijn, ben je niet interessant voor specifieke opdrachten. Zo hield ik dus eigenlijk mijn eigen probleem in stand.

Toevalstreffer

Per toeval kwam ik er toch uit doordat ik ergens liet vallen dat ik kan programmeren in Java. Ik had dit eerder niet genoemd omdat ik geen software developer wil zijn. Alleen stond ik niet bij stil dat je als business analist natuurlijk nooit als fulltime developer wordt ingezet. Dus door deze toevallige opmerking is het balletje gaan rollen en voor ik het wist had ik een geweldige opdracht. Eentje waarbij we met een pakketaanbod van het eerste klantcontact tot de oplevering aanwezig zijn. Van het ophalen van requirements tot het daadwerkelijke customizen van het product. Door dus goed met mensen te praten, kun je net de juiste informatie bij de juiste persoon krijgen. En, net als ik, in een prachtig project terechtkomen.

Doe het niet alleen

Dat is dan ook wat ik graag wil meegeven: probeer het niet alleen te doen. Mensen bij Capgemini zijn ontzettend behulpzaam en door hier goed gebruik van te maken kom je vele malen verder. Praat dus met mensen, of het nu officieus of officieel is. Zo weet jij beter wat er speelt, weten andere mensen beter wie je bent en kunnen jullie elkaar mogelijk helpen. Daarnaast is het vaak ook gewoon hartstikke gezellig.

Alvast heel veel plezier!