2 1 3

Werken bij Capgemini: Volop ontwikkelmogelijkheden!

door: Mike Dibbetz, Business Intelligence consultant
Collega Mike Dibbetz werkt inmiddels 1,5 jaar op de afdeling Insights & Data bij Capgemini. Begin februari is hij gepromoveerd tot consultant en in deze blog vertelt hij graag meer over hoe hij zijn eerste periode bij Capgemini heeft ervaren!

Wat doe ik bij Capgemini?

Mijn officiële functietitel bij Capgemini is Business Intelligence Consultant. Kort gezegd komt het erop neer dat ik organisaties help met data gerelateerde vraagstukken. De gemene deler is vaak dat organisaties wel data hebben, maar nog niet de gewenste inzichten of informatie eruit kunnen halen.

Het leukst aan mijn werk vind ik de combinatie van advies geven en het vervolgens te implementeren. Daarom gaat mijn voorkeur uit om enkele maanden bij één klant te werken, zodat ik echt impact kan maken. Ik ben het afgelopen 1,5 jaar betrokken geweest bij diverse projecten. Met name in de publieke sector, ik werkte onder andere aan het door ontwikkelen van een datawarehouse, migraties, reporting en de ontwikkeling van risicomodellen. Juist die afwisseling is iets wat mij in het consultancy vak aanspreekt.

“Hier leerde ik door rollenspellen met acteurs in 3 dagen het hele spectrum van adviseren. Hoe komt jouw advies over, hoe blijf ik objectief en iets wat ik zelf soms lastig vind: hoe blijf ik weg van de details?”

Jezelf ontwikkelen

Buiten dat ik on the job natuurlijk enorm veel leer, vind ik het ook belangrijk om mezelf te ontwikkelen als persoon. Dit is ook één van de redenen waarom ik voor Capgemini als werkgever koos. Als Young Professional krijg je de mogelijkheid om deel te nemen aan de Associate Masterclass (AM). De AM is een grotendeels door jou samengesteld trainingsprogramma van 1,5 jaar. De trainingen van de AM dragen bij aan een goede start in het consultancy vak! Eén van de AM trainingen die er voor mij uitsprong was de 3-daagse training over adviesvaardigheid. Tijdens deze training leerde ik, door rollenspellen met acteurs, in 3 dagen het hele spectrum van adviseren. Hoe komt jouw advies over, hoe blijf ik objectief en iets wat ik zelf lastig kan vinden: hoe blijf ik weg van de details? Een training waar ik in mijn werk dagelijks profijt van heb!

Microsoft Peergroup

Daarnaast is het vanuit mijn rol ook noodzakelijk om bij te blijven met de techniek. Daarom ben ik lid geworden van de Microsoft Peergroup van Capgemini. Deze groep collega’s komen diverse keren per jaar bijeen om praktijk cases te bespreken, bij te blijven met de nieuwste technologie en natuurlijk ook af en toe om een biertje te doen. Op dit moment zijn we bijvoorbeeld met een aantal collega’s gestart om het certificaat voor Azure Data Engineer te behalen. Wat ons weer helpt om klanten goed te kunnen adviseren over welke techniek het best ondersteuning kan bieden aan hun processen en mensen. Ik merk dat ik daardoor bij de klant ook steeds meer mag meedenken over de IT-architectuur.

Bij Capgemini zijn er enorm veel mogelijkheden, maar wat je wel en niet doet? Dat kies je zelf!
Ik ben benieuwd wat het komend jaar mij gaat bieden!

Benieuwd geworden naar Capgemini? Kijk dan eens bij onze openstaande vacatures en ontdek jouw mogelijkheden bij Capgemini.