2 1 3

Week van de werkstress bij Capgemini


Wist je dat jaarlijks meer dan een miljoen mensen risico lopen op een burn out of een andere werk gerelateerde psychische ziekte? Stress op de werkvloer is beroepsziekte nummer 1. Daarom besteden wij deze week extra aandacht aan het onderwerp stress tijdens de ‘Week van de Werkstress’.

Waarom de ‘Week van de Werkstress'?

De afgelopen jaren is werkstress als reden voor verzuim gestegen naar 20 procent* van het totale verzuim. Daarbij ervaart 16 procent* van de werknemers burn-outklachten. Reden genoeg dus om hier meer aandacht aan te besteden. Daarom vindt dit jaar voor de vijfde keer de ‘Week van de Werkstress’ plaats. Een initiatief van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Wij omarmen dit mooie initiatief en doen hier dus graag aan mee.

Wandelingen, workshops en massages

Een heerlijk stuk fruit bij binnenkomst of een workshop ‘creating energy’. Tijdens de ‘Week van de Werkstress’ maken wij onze medewerkers op verschillende manieren bewust van stress én het voorkomen ervan. Zo kunnen collega’s van 12 november tot en met 16 november deelnemen aan verschillende activiteiten. Denk aan een gezellig lunchwandeling, inclusief rondleiding langs alle historie, architectuur en toekomstige plannen van Leidsche Rijn, een heerlijke stoelmassage of aan verschillende workshops op het gebied van voeding, het krijgen van meer energie, een actieve werkleefstijl & ontspanning na werktijd.

Hoe ontspannen ben jij?

Naast de verschillende activiteiten ontvingen collega’s begin deze week ook een energie dot. Deze kleine sticker geeft op basis van de temperatuur van jouw hand aan in hoeverre je ontspannen of juist gestrest bent. Heeft de dot een groene, blauwe of paarse kleur? Dan ben je lekker zen. Maar neigt de dot naar geel, amber of zelfs zwart? Dan ben je wellicht toch lichtelijk aan de gespannen kant. Door op deze manier inzicht te krijgen in de momenten dat je lichaam stress ervaart, kun je hier beter op inspelen. En mogelijk de stress voorkomen.

Ook na de ‘Week van de Werkstress' gaan we door

We kunnen ons goed voorstellen dat het soms moeilijk is om een balans te vinden in het werk. Daarbij moet je wellicht naast het werk nog zorgen voor de kinderen, een huishouden runnen, sporten én afspreken met vrienden. We vinden het belangrijk dat onze medewerkers lekker in hun vel zitten. Daarom besteden we niet alleen tijdens de ‘Week van de Werkstress’ aandacht aan hun gezondheid, maar het hele jaar door. Bijvoorbeeld met ons vitaliteitsplan, de health check, ergonomische werkplekken, hulp bij stress en een uitgebreid sportprogramma.

*Meer weten over de ‘Week van de Werkstress’? Kijk dan op de website van ‘Op weg naar duurzame inzetbaarheid’.