2 1 3

'Vrouwen zijn slim genoeg om hun wereld te laten 'rocken' '


Hoe wij binnen Capgemini met onderwerpen als 'diversiteit' omgaan? Daar kan Asma Cherni, senior consultant bij Financial Services, ons alles over vertellen. Want dat IT een mannenwereld is, geldt natuurlijk allang niet meer.

Hoe is het om bij een IT-bedrijf te werken waar je voornamelijk omgeven bent met mannen?

Werken in een organisatie, waar iedereen gelijk is en waar men geen vooroordelen heeft op basis van geslacht, vind ik zeer inspirerend. Ik voel mij elke dag bijzonder en uniek. Het heeft me ook geholpen een sterkere persoonlijkheid op te bouwen en meer zelfvertrouwen te ontwikkelen. Het is jammer dat het gebrek aan vrouwen bijdraagt aan de misvatting dat IT een mannenwereld is. Want dat is absoluut niet waar! Trouwens, mijn status laat zien dat vrouwen slim genoeg zijn om hun 'wereld' te laten ‘rocken’.

Wat doe je precies voor werk bij Capgemini?

Ik ben een senior consultant (cloud development) en werk op dit moment als cloud engineer bij AAB. Ik help onze klanten bij het ontwerpen en vormgeven van hun applicaties in de Cloud (AWS & Azure). En ondersteun hen daarna ook bij het bouwen ervan.

Wat is volgens jou belangrijker? Genderbalans of inclusiviteit / diversiteit?

Beide zijn naar mijn mening extreem belangrijk. In feite sluit het een het andere niet uit. Ik zou graag zien dat IT-bedrijven een genderevenwicht bereiken, wat absoluut een doel is dat ze nastreven. Ik geloof dat diversiteit zelf afhangt van de kwestie van het evenwicht tussen mannen en vrouwen.

Wat is jouw geheim om de balans tussen werk en privé te handhaven?

Het is soms moeilijk om een balans te vinden als je een grote passie hebt voor je carrière. Maar gelukkig heb ik de absolute balans gevonden. Ik probeer altijd de "nerd” op het werk te zijn en de “dame/mens” buiten het werk. En dat heeft mij al een mooie levensstijl gegeven.

Zie jij, net als Asma, een carrière bij Capgemini wel zitten? Kijk dan bij onze openstaande vacatures en vind jouw droombaan.