2 1 3

Vrouwen zijn natuurlijke leiders en altijd klaar om ongeziene kansen te benutten.

Waar men een aantal jaren geleden nog verbaasd opkeek bij het horen van een vrouw in de IT, is dat tegenwoordig allang niet meer zo. Tenslotte heeft kennis en kunde niets te maken met je geslacht en brengt een goede man/vrouw balans juist vaak weer nieuwe inzichten. Hoe collega Vatsla Bhardwaj, AWS solutions architect bij FS, die balans ervaart? Ze vertelt ons er alles over.

Wat inspireerde je om een carrière in de IT te kiezen?

Mijn eerste trainingsproject tijdens het afstuderen was het ontwikkelen van een e-commerce website op Java. Dit was voor mij zeker een keerpunt om voor een carrière in de IT te kiezen. Het was enorm inspirerend om te zien hoe technologie ons dagelijks leven kan versoepelen en welk verschil het kan maken voor zowel de consument als de aanbieder van diensten. Ook is IT een sector die zich continu verder ontwikkelt met onbeperkte mogelijkheden voor iedereen, voor persoonlijke en professionele groei. Los van de opleiding Informatietechnologie (IT) die ik volgde, maakte mijn passie om deel uit te maken van deze verandering, het voor mij heel logisch carrièrekeuze.

Wat houdt je gemotiveerd op het werk?

Met zo'n snelle evolutie in IT is het moeilijk om relevant te blijven. Mijn werk voedt mijn passie om op de hoogte te blijven en meer te leren over opkomende technologieën zoals Cloud Computing. Het geeft mij de gelegenheid om elk moment te leren. Ook de voldoening productief te zijn en het gevoel een integraal onderdeel te zijn van een team, motiveert mij om elke dag naar kantoor te gaan.

Wat zijn de unieke eigenschappen die vrouwen kunnen gebruiken om te groeien in hun carrière?

Vrouwen zijn natuurlijke leiders en staan altijd klaar om ongeziene kansen te vinden. Wij hebben de vaardigheid van multitasking onder de knie gekregen die ons op de top kan houden. Daarbij werken we constant aan zelfontplooiing en zijn niet bang voor vallen en opstaan totdat het uiteindelijke doel is bereikt. En met doorzettingsvermogen kunnen wij succesvol en een inspiratie zijn voor anderen.

Wat is jouw geheime ingrediënt om de juiste balans tussen werk en privé te handhaven?

Ik heb geleerd een grens te trekken tussen mijn persoonlijke en professionele leven. Ik heb prioriteiten gesteld voor beide. Ik laat werk op het werk en kom er niet mee naar huis. Dit helpt mij op een aandachtige en kwaliteitsvolle manier tijd door te brengen met mijn gezin, wat mij indirect helpt om de volgende ochtend een betere werkdag te hebben.