2 1 3

FIFA-toernooi: Voetballen met je collega's vanaf de bank

Vorig jaar had Rob al een paar voetbaltoernooien opgezet. Toen corona roet in het eten gooide, liet hij zich niet tegenhouden. Zo vond in augustus het eerste FIFA-toernooi plaats. Oftewel: voetballen met je collega’s vanaf de bank. En in oktober vond er zelfs een groots FIFA-toernooi plaats voor collega’s en externen.

Wie ben je en wat doe je bij Capgemini?

Mijn naam is Rob Staring en ik werk sinds 2017 bij Capgemini op de afdeling Insights & Data. Op dit moment ben ik scrum master voor een Enterprise Content Management project bij de overheid. Zo werkte ik vóór de coronacrisis 4 dagen in Den-Haag en één dag op kantoor bij Capgemini. Nu werken we allemaal weer thuis.

Wat maakt werken bij Capgemini voor jou zo leuk?

Ik dacht altijd: als je consultant bent, dan werk je in een hele hiërarchische omgeving. Elke dag in pak met een stropdas. Maar dát is bij Capgemini helemaal niet zo. Het is een hele jonge, energieke organisatie waarin werkplezier heel belangrijk is. Waar je elkaar helpt als je met iets zit en elkaar kansen geven. Bovendien is er ruimte om je eigen ideeën uit te werken. Als je daar natuurlijk zélf het initiatief voor neemt.

Wat doe je naast je ´gewone´ werk?

Capgemini heeft een uitgebreid sportprogramma om vitaliteit onder medewerkers te stimuleren. Het programma bestaat uit meer dan 10 sporten. Omdat voetbal nog in het rijtje ontbrak, en ik zelf groot fan ben van het spelletje, ben ik vorig jaar samen met een collega voetbaltoernooien gaan organiseren. Het balletje is toen letterlijk en figuurlijk gaan rollen. Zo zijn we sinds dit jaar onderdeel van Capgemini ´s sportprogramma en werden de toernooien steeds groter. Vanwege corona hebben we het voetballen op een lager pitje moeten zetten. Een alternatief was snel gevonden: online voetballen met FIFA.

Je bent één van de coördinatoren van de FIFA-community. Kun je hier iets meer over vertellen? Wat is het en wat doen jullie?

Met de community organiseren we regelmatig een FIFA-toernooi. Het eerste toernooi was in augustus, het tweede in september en in oktober organiseerde Capgemini een groots FIFA-toernooi voor collega’s en externen! De toernooien spelen we via een livestream. Wij maken een spelindeling, zodat iedereen weet tegen wie hij of zij speelt. En we zetten via Microsoft Teams een call open, zodat je je collega’s ook kunt zien en je live kunt meepraten. Maar tijdens het toernooi in oktober waren er zelfs moderators om je weg te wijzen in jouw pool en de wedstrijden live te modereren.

Wat vind jij zo leuk aan het initiatief?

Ik ben zelf een fervent gamer, en dat deed ik altijd het liefste met vrienden. Nu iedereen weer thuis zit, is dit dan een leuk alternatief. Zo zie je je collega’s nog eens, al is het virtueel, en kun je ze uitdagen om tegen jou te spelen. En iedereen kan meedoen. Zo mag je ook familie of vrienden uitnodigen. Je hebt alleen wel een Playstation en het spel FIFA nodig.

Over de FIFA-league

In oktober organiseerde Capgemini een FIFA-toernooi waar iedereen aan mee kon doen. Er werden drie pre-kwalificatie rondes en een grand finale met toffe prijzen georganiseerd. Wil je meer weten over het initiatief? Ga dan naar: www.capgemini.nl/esports.