2 1 3

Vliegende start van mijn carrière

Door: Ashley Baboeram Panday, Business Analyst
Mijn naam is Ashley, 26 jaartjes jong en momenteel al bijna anderhalf jaar Business Analyst bij Capgemini. In deze blog ga ik je iets vertellen over de persoonlijke ontwikkeling die je doormaakt als Young Professional bij Capgemini!

Ready, set, GO!

Toen ik net bij Capgemini begon was het, ondanks mijn eerdere afstudeerstage hier, toch allemaal heel veel, heel nieuw en heel spannend. Iedere starter op de arbeidsmarkt zal, net als ik, ook wel denken ‘wat moet ik eigenlijk doen en weten?’ en ‘wat heb ik dit bedrijf te bieden?’. Al snel kwam ik erachter dat Capgemini je allesbehalve in de kou laat staan, want tijdens je eerste week word je gelijk geïnformeerd over het bestaan van de ‘Associate Masterclass’. De Associate Masterclass is een opleidingstraject van 18 maanden en jij bepaalt de inrichting. Op deze manier bepaal je zelf welke richting je aan de start van je loopbaan wilt opgaan! Vlot als ik ben, schreef ik me meteen in voor een aantal cursussen.

‘Master of your own destiny'

Het woord ‘opleidingstraject’ klinkt wellicht heel zwaar en formeel, maar gelukkig is dat het niet. In de eerste plaats omdat je de volle 18 maanden van je Young Professional-status kunt gebruiken om dit traject te voltooien! Voor ieder is een ander type trainingen en workshops belangrijk, de kreet ‘Master of your own destiny’ is er één die je vaak uit de mond van mede-Cappers zult horen. Mijn manager en ik vonden het voor mij als beginnend Business Analyst met name belangrijk dat ik de communicatievaardigheden en de verschillende projectwerk-methodieken in mijn traject zou meenemen. Zodoende heb ik bijvoorbeeld ‘soft-skill’ trainingen gevolgd als Communiceren, Recognizing Group Behaviour, Gedragspatronen beïnvloeden en the Selling Consultant. Daarnaast heb ik de wat meer methodische trainingen Scrum Master, Scrum Product Owner en PRINCE2 gevolgd. Natuurlijk wil dit niet zeggen dat je per direct expert bent op deze onderwerpen, maar je gaat meer dan goed voorbereid het veld in!

Lessons learned

Inmiddels loopt mijn Associate Masterclass-traject op zijn einde. Ik heb de trainingen en de events voltooid én het felbegeerde AM Certificaat op zak. Wat mijn advies is aan net startende Young Professionals bij Capgemini? Wees niet bang je collega’s te vragen welke trainingen en onderwerpen zij van belang vonden voor hun carrière en neem dit mee voor je eigen plan. Daarnaast, geniet van je tijd als Associate Masterclass kandidaat, want je leert heel veel en ontmoet een heleboel collega’s die je anders niet zo snel spreekt. Als laatst zou ik willen zeggen: “The beautiful thing about learning is that nobody can take it away from you”.Heb je nog vragen of ben je net gestart bij Capgemini en heb je hulp nodig met het invulling geven aan jouw Associate Masterclass? Neem gerust contact met me op en dan gaan we samen een kop koffie drinken!Ben je benieuwd geworden naar de ontwikkelingsmogelijkheden bij Capgemini? Bekijk onze YP vacatures en misschien vind jij jouw droombaan!