2 1 3

Van Digital Nomad naar 9 tot 5

Waarom ik met een glimlach naar kantoor ga

Vers kokoswater, iedere dag surfen, een driegangenmenu voor een paar euro en altijd wakker worden met zonnestralen op je gezicht. De afgelopen jaren trok ik als freelance web developer door Bali, Zuid-Afrika, Vietnam, Sri Lanka, Thailand, Brazilie, Chili en Peru. Nu kies ik voor een full-time kantoorbaan bij Capgemini. Mijn vrienden verklaren mij voor gek dat ik het Digital Nomad bestaan opgeef. Want, ‘Wie wil er niet wakker worden onder de palmbomen?’ Maar ik heb een aantal argumenten. Food for thought incoming!

Glimlach 1: Samenwerken met professionals

Tijdens mijn freelance carrière had ik een langlopend project van 12 maanden. En de mensen waarmee ik toen werkte, mis ik nog steeds. Het is heerlijk om als freelancer individualistisch keuzes te maken en geen verantwoording af te leggen voor zaken waar je klant niets van weet, maar daar leer je niet van.

Werken in een team van gelijk gestemde professionals motiveert mij en zorgt dat ik zowel op het gebied van soft skills (werken met mensen) als hard skills (mijn code wordt gereviewed) door kan groeien.

Glimlach 2: Persoonlijke groei en werkend leren

Mijn Digital Nomad lifestyle kon ik veroorloven door maatwerk WordPress thema’s te verkopen. Over de afgelopen jaren werd WordPress (lees PHP) minder populair en is er steeds meer vraag naar moderne frameworks als React.js en Vue.js. Het leren van deze frameworks kon ik mij tijdens mijn freelance carrière niet permitteren. Want als ik niet bezig was met PHP en WordPress, dan kwam er geen geld binnen. Nu ik bij Capgemini werk moet ik deze frameworks wel leren. Tenslotte werken al mijn collega’s er mee.

Een nieuwe denk- en schrijfwijze leren is op zijn tijd frustrerend. Maar als dat lukt zie je mij met een extra brede glimlach.

Glimlach 3: Structuur en ritme

Als freelancer kon ik iedere dag uitslapen. Nu ik in loondienst ben, heb ik die luxe niet meer. Toch ben ik blij als van maandag tot vrijdag voor dag en dauw de wekker gaat. Het dagelijks oplossen van nieuwe uitdagingen, “goedemorgen” en “fijne avond” zeggen en het lachen om verhalen van collega’s, maakt dat ik zin heb om op te staan en uitkijk naar een nieuwe dag. Ben je freelancer? Dan staat het bedrag op je bankrekening gelijk aan je vrijheid. Is er net een factuur betaald? Dan ben je de komende tijd vrij om te doen en te laten wat je wilt. Staat er niet zoveel op je bankrekening? Dan moet je op zoek gaan naar nieuwe opdrachten.

De structuur en het ritme van een 9 tot 5 zorgen dat je jezelf kan concentreren en ontwikkelen in het vakgebied waar je beter in wilt worden.

Glimlach 4: Capgemini is een multinational

Al vanaf kinds af aan heb ik een passie voor “het buitenland” en ga ik graag buiten de gebaande paden. Capgemini biedt met kantoren in meer dan 40 landen veel kansen om mijn dromen over werken in het buitenland waar te maken. Mijn Nirvana? Wonen en werken bij Capgemini in Australië. S’morgens vroeg op kantoor, s’avonds in het water met de surfplank. Let’s go mate!


Hou je, net als Dave, ook van vrijheid & reizen? Maar wil je wel graag collega's om je heen, kunnen groeien en wat structuur in je leven? Dan is een baan bij Capgemini wellicht wat voor jou. Check snel onze openstaande vacatures en ontdek jouw mogelijkheden.