2 1 3

Van Marketing & Hospitality naar… Tester! (ja, echt)

Door: Emma Steenstra Toussaint, Test Consultant
Toen ik een jaar geleden mijn vrienden vertelde dat ik een nieuwe baan had reageerde iedereen super positief. Toen ik vertelde dat ik als Young Professional Tester begon bij Capgemini was het even stil. Waar ging ik werken? Een IT bedrijf? Ging ik misschien bij de marketingafdeling of bij recruitment aan de slag? Nee, ik begon als Tester. Dit was en blijft een bijzondere keus met mijn achtergrond in marketing en hospitality, maar één waar ik geen seconde spijt van gehad heb. 

Waarborgen van kwaliteit

Voordat ik bij Capgemini solliciteerde had ik nog nooit gehoord van het beroep Tester, nu ben ik er zelf één. Tester zijn is naar mijn mening een ondergewaardeerd beroep. Wij waarborgen de kwaliteit van het product, zijn de schakel tussen de wensen en eisen van de klant én wat het team uiteindelijk oplevert. Wij draaien zowel op technisch als business niveau mee en dat zorgt voor een heel divers beroep. Maar aan mijn vrienden vertel ik simpel: “dan test ik of alles goed gemaakt is en denk mee over hoe het beter kan”.

“Wat er allemaal in een jaar kan veranderen verbaast mij nog steeds. Een paar maanden geleden wist ik precies niks en nu heb ik al aan meerdere projecten als Tester gewerkt!”

De opleidingstraject: Associate Masterclass (AM)

Eén van de redenen waarom Capgemini mij aantrok was de Associate Masterclass (AM). Dit is een traject waar elke Young Professional van Capgemini aan deelneemt, het is onze variant van een Traineeship. De AM duurt 18 maanden en bestaat uit een aantal trainingen en evenementen die jou klaarstomen voor de rest van je IT-carrière. De onbeperkte trainingsmogelijkheden gecombineerd met de leuke mensen waren voor mij een winnende combo. Er worden ook elk half jaar netwerk events georganiseerd, mijn favoriete onderdeel, waarbij je samenkomt met andere collega’s om workshops te volgen en naar inspirerende sprekers te luisteren.

Testers volgen nog een aanvullende Masterclass. Een stoomcursus Testen van 5 weken met ongeveer 6 andere collega’s. Je leert wat testen is en hoe je test. De eerste weken leg je een goede theoretische basis en in de laatste weken ligt de focus meer op het praktische. Denk hierbij aan test automation en Java trainingen, maar ook Scrum en DevOps trainingen!

De eerste weken

Na mijn eerste 6 weken als Capper was ik een beetje beduusd. Ik had zoveel informatie tot mij genomen, de eerste masterclass afgerond én twee certificaten in the pocket: mijn scrummaster en Tmap certificaat. Na de afronding van de Testing Masterclass ben ik nog doorgegaan met de Associate Masterclass. Het leuke aan de AM is dat je grotendeels zelf kiest welke trainingen je wilt volgen, het enige wat van je gevraagd wordt is dat je deze binnen anderhalf jaar afrondt!

Ruim een jaar na mijn start heb ik al veel meegemaakt. Zo ben ik al snel trainer geworden voor mijn collega’s met ons peer-to-peer opleidingsprogramma, zat ik in het bestuur van één van onze Young Professional Network organisaties, faciliteer ik samen met collega’s meerdere keren per jaar Gamenights op ons kantoor en nog veel meer!

18 maanden vliegen zo voorbij. Wat er allemaal in een jaar kan veranderen verbaast mij nog steeds. Een paar maanden geleden wist ik nog niks en nu heb ik al aan meerdere projecten als Tester gewerkt! Kan je je vinden in mijn verhaal? Kijk vooral naar de Young Professional vacatures!

 

Heb je nog vragen over mijn ervaring als Young Professional of het vak als Tester? Dan ben ik te bereiken via LinkedIn of per e-mail via emma.toussaint@capgemini.com.