2 1 3

Terug naar consultancy en Capgemini

Door David Fortuin

In mijn carrière leerde ik Capgemini op verschillende manier kennen en ervaren. Van een starter die vers uit de schoolbanken zo het werkende leven bij Capgemini inrolde tot een baan bij de klant zelf waar ik weer ‘oude’ Capgemini collega’s managede. Toch kwam ik onlangs weer terug als managing consultant bij Capgemini. Nu met een rugzak vol bagage, zowel zakelijk als prive. Waarom? Ik vertel je er alles over.

Terug op het oude nest

In mijn rol als manager bij een grote Nederlandse bank had ik nog dagelijks te maken met Capgemini. Daarnaast hield ik zelf ook contact om verbinding te houden met oud collega’s en mijn netwerk (want dat leer je wel bij Capgemini),
maar ook om ‘gevoel’ te houden met de buitenwereld. Na een aantal jaar in vaste dienst bij een bank en telecombedrijf merkte ik dat mijn behoefte aan complexiteit, diversiteit en uitdagende kansen niet goed genoeg kon worden vervuld. Daarbij was het perspectief dat ik had ook niet altijd even helder of voldoenend. Dus keerde ik
terug naar het bedrijf waar ik dat eerder wel ervaarde, Capgemini.

Weer het consultancy vak in

Mijn manager verwoorde dit mooi in een metafoor over een eigen huis en vakantiehuisjes. ‘Je hecht waarde aan een mooi huis (Capgemini), maar vind het ook leuk om naar vakantiehuisjes (klanten/projecten) te gaan. En als je daar met leuke mensen (je cap-collega’s) zit, dan ga je een hele leuke vakantie in dat huisje hebben.’ Het vooruitzicht dat je niet ‘vast’ zit voor de komende jaren in je rol of functie geeft mij een vrij gevoel. Iets waar ik mij prettig bij voel en ook nodig heb om goed uit de verf te komen. Daarbij heb ik als consultant veel afwisseling in opdrachten en projecten.

Waarom dan Capgemini en geen andere consultancy?

De kernwaarden, maar vooral met de mensen die bij Capgemini werken voel ik mijzelf verbonden. Resultaat gedreven, maar net zo veel oog voor de mens en voor elkaar. In mijn optiek is dat de basis voor een succesvolle, duurzame en leuke samenwerking.

Niets veranderd

Je zou denken dat er wellicht in de tussentijd veel veranderd is. Maar eigenlijk zijn in de kern veel processen en systemen nog hetzelfde. Mensen veranderen, groeien, komen en gaan. Dat verandert wel. Maar geeft juist weer een leuke dynamiek tussen een stabiele basis en een verandering die constant is.

Wat ik nu precies ga doen?

Heel eerlijk? Wat mijn rol precies wordt, weet ik dat nog niet exact. Maar dat is juist het mooie, want ik kan dat nu zelf vormgeven. Uiteraard heb wel ideeën. Zo combineer ik graag onderwerpen waar ik door de jaren heen ervaring in heb opgedaan en waarbij ik nu juist kennis kan brengen binnen en buiten Capgemini. Aan de ene kant nieuw en onbekend, maar ook het gevoel van waarde kunnen toevoegen door wat je mee aan tafel brengt geeft mij energie. Er staat genoeg op de planning dus.


Ben jij, net als David, nu stiekem ook eigenlijk een consultant in hart en nieren? En wil je ook met toffe opdrachten aan de slag? Kijk dan bij onze openstaande vacatures.