2 1 3

Stagelopen bij Capgemini: het verhaal van een HR student

Door Tobias Bremers, stagiair
Op een typische werkdag stap ik rond half 9 de tram in om vervolgens de sprinter naar kantoor te pakken. Het kantoor in Utrecht Leidsche Rijn is voor mij lekker dichtbij aangezien ik op de Uithof in Utrecht woon. Ik arriveer rond 9 uur op kantoor en loop naar mijn afdeling: Corporate Recruitment. Bij Capgemini staat flexibel werken voorop, dus ik neem plaats achter een willekeurig bureau. Ik open mijn laptop en mijn dag begint! 

Waar ben ik verantwoordelijk voor?

Tijdens mijn meewerkstage op de afdeling Corporate Recruitment en het Stagebureau probeer ik mij te ontwikkelen tot een volwaardig HR-professional. Als HR-stagiair heb ik onder andere een breed scala aan activiteiten mogen voltooien voor het Stagebureau. Ik organiseer, creëer en contracteer erop los! Daarnaast houd ik me bezig met recruitment en onderzoek ik de effectiviteit van onze Campus Recruitment activiteiten.

Mijn grootste uitdaging

Eén van mijn belangrijkste taken is de verschillende afdelingen binnen Capgemini te voorzien van geschikte stagiaires. Het is belangrijk dat ik stagiaires selecteer die ook na hun stage daadwerkelijk bij Capgemini aan de slag kunnen. Dit betekent dat ik tijdens het recruitmentproces erg kritisch moet zijn. Af en toe moet ik daardoor mijn gevoelens van solidariteit jegens mijn medestudenten negeren en iemand afwijzen. Ik ben daarom extra trots wanneer de studenten, die wel door het recruitmentproces zijn gekomen, hun contracten komen tekenen. Een kroon op mijn werk, zoals dat zo mooi heet.

Waarom een stage bij Capgemini?

Wat ik het leukste vind aan mijn stage bij Capgemini is de vrijheid die ik ervaar binnen mijn team en de organisatie. Ik krijg de ruimte om veel verschillende opdrachten te doen en aan te sluiten bij de projecten die ik leuk vind. Daarnaast kan ik als stagiair heel gemakkelijk verschillende mensen binnen Capgemini benaderen. Je merkt daardoor vrij weinig van de hiërarchische verschillen binnen de organisatie, wat ik zelf erg prettig vind. Je voelt je als stagiair binnen Capgemini écht gelijkwaardig aan de rest van je collega’s en daardoor ook meer betrokken.

Poolen en borrelen

Binnen ons team hangt een hele vrije en positieve sfeer. Er worden regelmatige leuke activiteiten georganiseerd. Zo gingen we laatst met alle stagiairs poolen en sluit ik met mijn team regelmatig de week af met een borrel. Tijdens mijn stage heb ik dus niet alleen een hoop geleerd, maar ook veel leuke mensen ontmoet!


Ben je benieuwd geworden naar de stage mogelijkheden bij Capgemini? Bekijk dan onze stage vacatures!