2 1 3

‘Samen met je collega's (virtueel) de ramadan vieren, wat een toffe ervaring!'

Het eerste (virtuele) Ramadan event binnen Capgemini is een feit! Hoe het was? Dat vertelt Soukayna je in deze blog.
Vertel, wie ben je en wat doe je bij Capgemini?

Vertel, wie ben je en wat doe je bij Capgemini?

Ik ben Soukayna en ik werk als Employee Experience & HR Consultant binnen de Workforce & Organization afdeling bij Capgemini Invent, het Capgemini label gespecialiseerd in management consulting. Wij houden ons voornamelijk bezig met het adviseren en begeleiden van klanten bij digitale HR transformaties- en implementaties door een brug te slaan tussen HR en IT.

Met wat voor projecten houd je je momenteel bezig en wat houdt dat in?

Op dit moment zit ik op een ontzettend leuk project bij een internationale speler op de Consumer Products & Retail markt. Hierin mag ik een team van enthousiaste ontwikkelaars, UX designers en Software Architects helpen bij het ontwikkelen van 2 interne HR-applicaties, die goed aansluiten bij de business needs en de uiteindelijke eindgebruikers in de organisatie. We zitten nu middenin een grote uitrol van de HR applicaties in landen verspreid over de hele wereld. De afwisseling in het werk en het contact met mensen uit verschillende landen geeft mij enorm veel energie!

Onlangs heb jij met onze collega's een super leuk Ramadan event gehad. Kun je daar iets over vertellen?

Jazeker, het eerste (virtuele) Ramadan event binnen Capgemini is een feit! En daar ben ik heel trots op. Samen met moslim en niet-moslim collega’s van verschillende achtergronden binnen Capgemini hebben wij een ontzettend leuke experience gehad. Het event stond in het teken van de heilige vastenmaand voor de moslims (waaronder ikzelf) en ging gepaard met een Fast One Day Challenge, waarbij ook niet-moslim collega’s de kans kregen om een eerstehands Ramadan-ervaring op te doen. Dit was zo goed bevallen, dat er zelfs collega’s na het event zich committeerden om nog een keer mee te vasten. Het gaf mij dan ook echt een goed gevoel om te zien dat collega’s oprechte interesse toonden in een maand, die zo belangrijk is voor mijzelf en veel andere Capgemini collega’s! Uiteraard hebben we de avond afgesloten met een leuke Ramadan quiz, waarbij de winnaar een luxe Ramadan pakket kreeg opgestuurd. En helemaal in lijn met de kernwaarden van de Ramadan (liefdadigheid) heeft de winnaar zijn prijs weggegeven aan de host van deze avond.

Voor de mensen die de Ramadan niet kennen: Wat is de Ramadan en wat betekent het voor jou?

De Ramadan is de 9e maand van de moslimkalender en staat in het teken van vasten. Moslim eten en drinken hierbij niet van zonsopgang tot zonsondergang. Het vasten zelf is echter niet de hele essentie van deze heilige maand. Het draait in deze mooie maand vooral om spirituele bezinning en bewustwording, tolerantie, liefdadigheid, verbroedering en of course: zelfbeheersing. En dat maakt deze maand elk jaar, een mooi moment voor mij om even stil te staan bij mijn eigen gedrag, het helpen van anderen en mijn liefde voor God. Een soort van geplande reboot! Deze maand wordt dan ook uitbundig afgesloten met een 3-daagse viering: Eid Al-Fitr, ook wel bekend als het Suikerfeest.

Is de Ramadan voor iedereen?

De Ramadan is voor iedereen die het aankan. Het is vanuit de Islam niet verplicht mee te doen aan de Ramadan, als dit je gezondheidssituatie bijvoorbeeld benadeeld. Ook zijn onder andere kinderen, zwangere vrouwen en reizende moslims vrijgesteld van het vasten.

Klaar voor een nieuwe ervaring?

Ben jij toe aan een volgende stap in jouw carrière? En heeft het verhaal van Soukayna jou geïnspireerd? Neem dan eens een kijkje bij onze vacatures!