2 1 3

Samen met een enthousiast team help ik Nederland veiliger te maken

Door Zeger de Bruyne


Veiligheid is hot en cybersecurity is sexy. De maatschappij geeft steeds meer prioriteit aan veiligheid en risicomanagement. Van meer blauw op straat tot de digitale dreiging vanuit Rusland, het zijn steeds belangrijker wordende onderwerpen. Van links tot rechts proberen politieke partijen van veiligheid hun paradepaardje te maken om de steeds mondigere achterban gerust te stellen. En ik heb het voorrecht om via Capgemini in deze uitdagende wereld te mogen werken.

Wat doen wij?

Binnen de marktgroep Openbare Orde & Veiligheid helpen we de veiligheidsorganisaties binnen het publieke domein om effectiever te werken met behulp van de nieuwste technologie. Op deze manier kan men sneller werken en kunnen resultaten worden verbeterd. Anderzijds houden we ons ook bezig met security en privacy. Dit beperkt zich niet alleen tot het publieke domein, maar ook de belangrijke bedrijven. Zo maken wij Nederland veiliger.

Wat doe ik?

Zelf ben ik actief binnen het publieke domein. Ik hield mij bijvoorbeeld eerder al bezig met het radiocommunicatienetwerk van de meldkamers. Bij crisissituaties is het natuurlijk van belang dat dit goed blijft functioneren zodat de juiste diensten op de juiste plek aanwezig zijn. Er moet dan snel gehandeld kunnen worden. Juist doordat dit zo cruciaal is, is het extra gaaf om hieraan bij te kunnen dragen!

Een ander interessant project is de voorbereiding van de internationale politiële informatie-uitwisseling op de Brexit. De Brexit kan hier namelijk grote impact op hebben. De verdeling van de berichten over kanalen als Interpol en Europol zal veranderen. Deze overgang moet natuurlijk soepel verlopen en met de juiste technologie kunnen wij dit realiseren. Samen met een enthousiast team pakken wij dit op en helpen wij Nederland veiliger te maken!

Met deze opdrachten krijg ik de kans om mij verder te ontwikkelen in het veiligheidsdomein. De werkzaamheden zijn ook erg gevarieerd. De ene keer werk ik zelfstandig en de andere keer in een team. Ik werk vanuit kantoor, klantlocaties en soms vanaf huis. De ene dag vanachter de computer en een andere dag zit in besprekingen. Kortom het is nooit saai!

Werken in veiligheid

Ik kan in de mooiste projecten bijdragen, werk met leuke collega’s en krijg veel mogelijkheden om mij te ontwikkelen. Ik sta met mijn werk met beide benen in de maatschappij en kan echt iets doen om ons land beter te maken. Een beter begin van je carrière kan je niet hebben. Dus als je affiniteit hebt met veiligheid en technologische innovatie is dit dé plek om je uit te leven.

Wil jij graag een bijdrage leveren aan de veiligheid in Nederland? Of, net als Zeger, werken met de nieuwste technologieën? Kijk dan eens bij onze openstaande vacatures.