2 1 3

Rinske en Mabel blikken terug


Collega’s Rinske Wolters en Mabel Rijpkema startten beide twee jaar geleden hun carrière als management consultant bij Capgemini Invent. Die eerste periode is echt voorbijgevlogen en er is inmiddels alweer het een en ander veranderd. Dus blikken zij samen even terug.

Mabel
'Wat gaat de tijd snel Rinske! Kan jij je nog herinneren hoe het voelde toen je hier binnenkwam?'
Rinske
'Ja, ik weet nog goed dat ik onder de indruk was van de sfeer, de openheid en de oprechte interesse van collega’s. Ik voelde me vanaf de eerste dag echt welkom bij Capgemini Invent en onderdeel van het team. Hoe was dat voor jou?'
'Dat had ik ook. Ik herinner mij goed hoe welkom ik mij voelde en hoe mooi ik het vond dat iedereen echt tijd voor je maakte om je te leren kennen onder het genot van een kopje koffie of thee.'
'Naar mijn idee ervaren nieuwe medewerkers het ook nog steeds zo. Daar probeer ik in ieder geval een bijdrage aan te leveren en hoop dat nieuwe collega’s net zo’n warm welkom ervaren als ik toentertijd. Inmiddels zitten we hier alweer bijna twee jaar…'
'Die twee jaar zijn inderdaad echt voorbij gevlogen! Leuk om even terug te blikken op wat wij in de tussentijd hebben gedaan en geleerd.'
'Goed plan! Want wat heeft Capgemini jou bijvoorbeeld gebracht in jouw persoonlijke ontwikkeling?'
'Eén van de dingen die ik heel mooi vind is dat je in elk project feedback verzamelt over jezelf. Binnen Capgemini Invent hecht men namelijk veel waarde aan feedback. Niet alleen tijdens een officiële evaluatie aan het eind van het project. Maar er is ook juist veel aandacht voor tussentijdse feedback. Zo krijg je inzichten en leerpunten van verschillende collega’s én van klanten. Daarnaast bespreek en analyseer ik met mijn counsellor de feedbackpunten. Hierdoor weet ik steeds beter waar mijn ontwikkelpunten liggen en hoe ik mijn sterke punten kan vergroten. Deze gesprekken met mijn counsellor zijn voor mij heel waardevol. Ik heb de afgelopen twee jaar veel over mezelf geleerd! Hoe is dat voor jou?'
'Ik herken veel van wat je zegt. Ik vind het mooi dat je hier de ruimte krijgt om te ontdekken waar je expertise ligt, dit gericht verder uit te bouwen en specifieke vaardigheden verder te ontwikkelen. Zo heb ik hier echt de ruimte gekregen om mijn wetenschappelijke kennis vanuit mijn PhD over accountability en professionalisering in te brengen in gerichte projecten. Ik realiseer mij steeds meer dat mijn kracht ligt in het realiseren van netwerksamenwerking en het opzetten en uitvoeren van (kwalitatieve) onderzoeksprojecten binnen de publieke sector.'
'Mooi! En wat mij natuurlijk ook helpt bij mijn ontwikkeling, zijn de verschillende trainingen die ik hier volg. Zowel gericht op het verbeteren van mijn consultancy vaardigheden, als op mijn persoonlijke vaardigheden. Los van het standaardprogramma aan diverse trainingen die je voor elke ‘grade’ kan volgen, kun je ook aanvullende trainingen doen. Zo leerde ik zelf bijvoorbeeld veel van de training ‘Emerging Leadership Programme’ (ELP) waarbij je bijvoorbeeld leert hoe je overkomt en hoe je actief aan de slag kunt gaan met jezelf ontwikkelen als leider.'
'Ja, juist door de persoonlijke benadering ook in deze trainingen – bijvoorbeeld door de mogelijkheid om een eigen casus in te brengen- krijg je ook de kans om verder te werken aan iets wat je ook gelijk in de dagelijkse praktijk kunt toepassen.'
'Zeker! En ik probeer deze persoonlijke ontwikkelpunten weer in te brengen bij een start van het project en hier actief feedback op te vragen.'

'Het is soms wel lastig om trainingen te volgen als je ook binnen verschillende projecten werkzaam bent. De truc is vroeg plannen en zoveel mogelijk de dagen bewaken. Ik ben altijd blij als ik weer een nieuwe training heb gevolgd. Het geeft mij energie door de nieuwe inzichten die ik opdoe. Daarnaast is het ook een mooie manier om collega’s binnen Capgemini Invent beter te leren kennen. Je ontmoet collega’s vanuit verschillende teams, afdelingen of uit andere landen.'

'Ja, van trainingen leer ik ook altijd weer. Je wordt op deze manier ook weer gespiegeld en uitgedaagd. Zo krijg je niet alleen een beter beeld van jezelf, maar ook waar andere collega’s binnen Capgemini mee bezig zijn. Daarnaast is leren, even los van de trainingen, ook iets wat continue aanwezig is. Kijk bijvoorbeeld maar naar hoeveel kennis je overdraagt door samen als team te lunchen of met collega’s de tijd te nemen om even bij te praten tijdens een kopje koffie.'
'Het is fijn om te merken dat deze ruimte ook echt wordt geboden en er zo’n leercultuur bestaat. Zo hebben wij vorig jaar met ons team er voor gekozen om het examen Change Management Foundation te doen om onze veranderkundige aanpak te versterken en onderbouwen. Ik vond het mooi om dit samen met het team te doen. Om zo samen informele discussies te voeren over de theorie en actief verbanden proberen te leggen naar de dagelijkse praktijk binnen projecten.'
'Zo’n gezamenlijk initiatief is natuurlijk ook een mooie stok achter de deur. Het is veel leuker om als team ergens voor te gaan. Niet alle initiatieven zijn overigens werk gerelateerd. Binnen Capgemini , maar vooral ook tussen collega’s onderling, is er veel aandacht voor andere (persoonlijke) doelen. Binnenkort staat de halve marathon van Utrecht weer op de planning waar wij met een aantal collega’s aan gaan deelnemen. Wat dat betreft krijg je hier wel alle mogelijkheden om je op veel verschillende vlakken te ontwikkelen!'

'Zeker weten! Op naar de komende jaren.'


Wil jij, net als Rinske en Mabel, ook na twee jaar al terugkijken op een toffe carrière? Word management consultant bij Capgemini Invent. Benieuwd naar de mogelijkheden? Kijk dan bij onze openstaande vacatures.