2 1 3

The Race of The Classics – Het begin

Door Eva Helwig

Sinds 1989 vindt ieder jaar in oktober de Race of the Classics plaats, beter bekend als ‘De Rees’. Een zeilwedstrijd van Rotterdam, naar Ipswich en met de finish in Amsterdam. Dit jaar is ook Capgemini/Sogeti van de partij en gaan vierentwintig enthousiaste Young Professionals de strijd aan met andere bedrijven. Let de Rees begin!

Het begin

De jongerenvereniging van Capgemini, YoungCapgemini, organiseert het hele jaar door verschillende activiteiten voor Young Professionals van alle onderdelen binnen Capgemini. Zo werd bijvoorbeeld eind juni voor de derde keer het YP Summer Event georganiseerd. Dit jaar heeft YoungCapgemini er een nieuwe activiteit bij, namelijk de Race of The Classics.

Wat is die Race of the Classics dan precies?

De Race of the Classics is een zeilwedstrijd waarbij er met klassieke zeilschepen wordt gevaren. Deze zeilwedstrijd kent twee edities. Een editie voor studenten die al sinds 1989 bestaat en een editie voor Young Professionals. Die laatste gaat dit jaar voor de 14e keer van start gaat. Vanuit Rotterdam vertrekken de schepen in de richting van Ipswich, een plaats aan de oostkust van Engeland. Lukt het niet om dit plaatsje te bereiken, bijvoorbeeld door een verkeerde windrichting? Dan wijken zij uit naar andere plaatsen aan de Noordzee. Vervolgens keert de vloot weer terug naar de finish in Amsterdam. De boot die als eerste de finish haalt, wordt benoemd tot de winnaar van de Rees.

Het selecteren van de bemanning

Met aantal aanmeldingen konden we gerust meerdere schepen vullen. Maar helaas zijn er maar een beperkt aantal slaapplekken aan boord, dus moest er een selectie gemaakt worden. Inmiddels zijn alle vierentwintig bemanningsleden bekend en maken zij zich klaar voor de strijd met Young Professionals van negentien andere nationale en internationale bedrijven. Wie er precies meevaren in de Rees? Daar lees je later meer over.

De voorbereidingen zijn in volle gang

Voor wij in oktober uitvaren, moet er natuurlijk nog wel het een en ander gebeuren. We strijden namelijk niet alleen om de snelste tijd, maar ook om de social media award. Verder zoekt het team nog toffe gadgets om Capgemini midden op zee op de kaart te zetten en werken we aan prachtige outfits voor de verschillende boot- en kadefeestjes. Ook moet de boot zodanig uitgerust worden dat het team niet alleen als snelste het ruime sop kan kiezen, maar het schip ook als thuis gaat aanvoelen. En tot slot, safety first! Dankzij de juiste zeilkleding en voldoende EHBO dozen, keert het team straks ook weer veilig terug naar Nederland.

Benieuwd hoe alle voorbereidingen en de Rees straks verloopt? Hou dan vooral de Instagram van Werken bij Capgemini in de gaten. En lees onze blogs. Meer informatie over de Rees vind je op de website van Race of the Classics.