2 1 3

Politie.nl wint website van het jaar verkiezing


Donderdag 22 November 2018 werd Politie.nl verkozen tot de beste website van het jaar in de categorie overheid. Nu denkt je vast, wat heeft Capgemini hiermee te maken? Nou.. heel veel. Want verschillende Capgemini agile teams hielpen namelijk mee aan de ontwikkeling Politie.nl. En daar zijn we natuurlijk best trots op.

Geen hattrick, wel voor de derde keer een award

Ieder jaar vindt de Website van het Jaar verkiezing plaats en maken organisaties uit verschillende branches kans op de prijs voor ‘beste website’ of ‘populairste website’ binnen zijn of haar branche. Als je al enige tijd intensief werkt aan een prachtige website, dan is dit moment natuurlijk de bekroning op het werk. In de weken voorafgaand aan de uitreiking kon het Nederlandse publiek stemmen op haar favoriet. In 2015 en 2016 won Politie.nl al de award voor website van het jaar. En ook dit jaar sleepte zij de award in de wacht.

Het ontwikkelen van een website stopt niet na drie awards

Na twee keer een award te winnen kun je denken; ‘zo is het goed’. Maar techniek blijft zich verder ontwikkelen en ook de vraag van websitebezoekers verandert continu. Daarbij krijgt Politie.nl per maand gemiddeld zo’n 2,5 miljoen bezoeken, die zij natuurlijk graag zo optimaal mogelijk bedienen. Daarom is het des te belangrijker om, ook na het winnen van awards, gewoon door te blijven gaan. En de website te blijven verbeteren.


“Het doel van Politie.nl is om een website te ontwikkelen die de burger in staat stelt meer interactie met de politie te doen hebben. De website wordt door een scrum team ontwikkeld. We zijn begonnen met een minimum viable product (MVP), waarbij we het hoofdnoodzakelijke direct live brachten. Vervolgens zijn we gaan uitbouwen en brengen we nieuwe functionaliteit live als het ontwikkeld is. Het betreft uiteraard niet alleen technische veranderingen, maar ook organisatorische veranderingen. Daarom gaan nieuwe functionaliteiten pas live op Politie.nl als de processen, die deze functionaliteit raken, ook op orde zijn.”

Patrick de Groot, product owner van de Politie
 

Wat is er dan zoal verbeterd afgelopen tijd?

De ene keer is het een grote verandering. Een andere keer weer een kleine aanpassing. Maar dat er steeds iets verandert aan de website, dat is een gegeven. Om je een beetje een beeld te geven, hierbij wat voorbeelden op een rij:

  • De ‘witte’ blokken op de hoofdpagina worden dynamisch geladen op voorkeur van pagina’s die het meeste bezocht worden. In de uitgelicht blokken op de homepage, kan de politie aandacht vragen voor specifieke zaken zoals vermissingen.
  • De ‘Mijn Politie’ omgeving is vernieuwd en geeft gelegenheid om eenvoudig nieuwe functionaliteit toe te voegen. Zo kunnen snel kleine aanpassingen worden doorgevoerd. Deze omgeving is voor burgers toegankelijk via DigiD.
  • Daarnaast kan iedereen zijn of haar wijkagent gemakkelijk terugvinden en sneller in contact komen met een agent in de buurt.

Samenwerken wordt beloond

Politie.nl en Capgemini werken al enige tijd nauw samen aan het bouwen en ontwikkelen van de website. Vanuit Capgemini werkt er een divers team van consultants aan dit onderwerp. Zo bestaat het team onder andere uit business analisten, back end developers, front end developers, UX designers en testers. Met deze ‘full stack’ aan capaciteiten, kunnen we echt de bijdrage leveren die nodig is voor het bereiken van het doel. Daarbij is deze derde award, net als de eerste en tweede, het mooie resultaat van hard werken en een mooie intensieve samenwerking.

V.l.n.r. Henk Veeningen, Ronald Roest, Casandra Vuong, Jimmy Knoot, Tjard Brons en Gijsbert van Bentum

Wil jij ook aan de slag als developer, designer, business analist, tester of binnen een van onze andere functies? En werken aan zo’n tof project. Kijk dan bij onze openstaande vacatures en wie weet vind jij jouw droombaan bij Capgemini.