2 1 3

Ploggen met Fred, tester bij Capgemini

Onze collega’s delen graag hun ervaringen, deze week is het de beurt aan Fred Steenbergen. Lees hier zijn verhaal!

Ik ben Fred Steenbergen, testspecialist bij Capgemini. Ik ben ooit begonnen als ontwikkelaar, maar kwam al snel tot de conclusie dat het testvak eigenlijk het mooiste vak is dat er is. Ik heb hiervoor bij meerdere klanten gezeten en elke klant is ook weer anders. Zo vond ik één van mijn klanten heel inspirerend, commercieel en snel! Wat vandaag bedacht werd, stond binnen 2 weken in productie. Mijn huidige klant heeft een belangrijke taak voor de bevolking, wat de opdracht die ik nu doe, weer op een andere manier uitdagend maakt! En zo heeft elke klant eigenlijk wel iets om voor warm te lopen.

'Naast tester ben ik dus een plogger'

'Naast tester ben ik dus een plogger'

Over warmlopen gesproken, dat is dan weer een van de dingen die ik in mijn vrije tijd doe, en zeker in deze Corona-thuiswerk-periode: Hardlopen. Een goede manier om buiten te komen en om een gezonde geest in een gezond lichaam te houden. De laatste paar jaar ben ik echter ook actief met zwerfafval-rapen, waarbij ik, tijdens het wandelen met de honden bijvoorbeeld, een grijper meeneem en dan meteen wat zwerfafval onderweg opruim. En als je zoiets doet tijdens het hardlopen, dan noemen ze dat ploggen. Ik ben dus een plogger.

Capgemini hardloop community

Capgemini heeft een grote hardloop community en van daaruit worden verschillende evenementen georganiseerd. Op dit moment loopt er een activiteit waarbij we uitgedaagd worden om elke dag minimaal 30 minuten te bewegen. Een onderdeel van deze challenges waren presentaties over bijvoorbeeld: fietsen, yoga en hardlopen. Ik had zelf de eer om wat over ploggen te vertellen.

Wat is ploggen?

Ik kan er veel over vertellen, maar ik kan het ook kort houden: doe wat je altijd doet, maar nu doe je een paar handschoenen aan en neem je een plastic tasje mee. Als je tijdens het rennen of wandelen afval ziet liggen, bijvoorbeeld een plastic flesje of een blikje, dan raap je dat op en gooi je het in je tas. Daarna ren/wandel je gewoon weer door. Kom je onderweg een vuilnisbak tegen, dan leeg je de tas met afval. Dit herhaal je net zo vaak als je wilt. Alles is goed en alle beetjes helpen!

Capgemini collega's aan het ploggen

Het gave is dat meerdere collega's na het volgen van mijn presentatie al hebben laten weten dat ze zelf ook zijn gaan ploggen. Ik word daar heel blij van, want ik kan in mijn eentje natuurlijk wel wat doen, maar als we het samen doen, maken we pas echt impact. En jij? Wanneer ga jij ploggen?