2 1 3

Op stage bij Capgemini: het verhaal van een HKU Game Art student

Door: Demi Slot, Capgemini stagiaire 
“Wat heeft een Game Artist nou te zoeken in de Corporate IT-wereld?” Is een vraag die mij vaak is gesteld de afgelopen paar maanden. Graag neem ik jullie mee in het verhaal van hoe ik hier terecht ben gekomen en hoe leuk het is om stage te lopen bij Capgemini.

Een Game Artist in de Corporate IT-wereld: Game development bij Capgemini

Als kind kwam ik al regelmatig over de vloer bij Capgemini; mijn vader heeft er immers heel wat jaren gewerkt en soms ging ik mee naar kantoor. Nooit had ik echter verwacht dat ik zelf bij een bedrijf als Capgemini terecht zou komen. “Wat heeft een Game Artist nou te zoeken in de Corporate IT-wereld?” is een vraag die mij vaak is gesteld de afgelopen paar maanden.

Het begon allemaal toen ik via mijn vorige schoolproject in contact kwam met Capgemini. Destijds was ik met een groepje medestudenten van de HKU een spel aan het ontwerpen voor een opdrachtgever. Capgemini gaf aan dat ze interesse hadden in game ontwikkeling en wij en onze opdrachtgever wilden onze game wel graag nog verder ontwikkelen. Daarnaast zou ik na ons project 6 maanden op stage gaan, wat zou betekenen dat het ook nog te combineren viel met school. Ideaal natuurlijk.

“Het leek me heel leuk en verfrissend om een compleet nieuwe wereld in te stappen, in een omgeving en een cultuur die ik niet echt ken.”

Een gezonde nieuwsgierigheid en een open mindset openen een hoop deuren

Ik had destijds geen idee wat Capgemini precies allemaal doet, alleen dat het een enorm groot bedrijf is met veel connecties en veel mogelijkheden, dat ze iets met IT en Cloudservices doen en dat ze willen expanden naar gaming/gamification en het werken met andere nieuwe technologieën. Het feit dat er zoveel mogelijkheden waren, deed mijn nieuwsgierigheid groeien. Het leek me heel leuk en verfrissend om een compleet nieuwe wereld in te stappen, in een omgeving en een cultuur die ik niet echt ken.

Er heerst een bruisende energie op het kantoor van Capgemini. Iedere dag kom ik op nieuwe ideeën en word ik geprikkeld in mijn creativiteit. Ik spar graag met mijn collega’s en leer veel nieuwe dingen van ze; veel mensen hier hebben immers hele andere dingen geleerd en gestudeerd dan ik. Ik houd me bezig met meerdere projecten en ik ontwerp mee met meerdere, verschillende dingen. Van VR applicaties voor trainingsdoeleinden van de Handhaving, tot een 3D-geprinte replica modelleren van een maquette gemaakt door Gerrit Rietveld.

Ik houd van diversiteit en afwisseling en vind dat ook heel belangrijk in mijn werk en dat vind ik nu dus allemaal bij Capgemini!Ben je benieuwd geworden naar de stage mogelijkheden bij Capgemini? Bekijk dan onze stage vacatures en solliciteer direct!