2 1 3

Neem jij mijn baan over als Corporate Recruiter?

Door: Angèl Wijnhard


Na twee stages en 2,5 jaar als corporate recruiter bij Capgemini zet ik een volgende stap binnen de organisatie. Hierdoor komt er binnen het corporate recruitmentteam een mooi plekje vrij als recruiter. Ben jij op zoek naar een nieuwe stap in je carrière? Lees dan zeker verder. Ik vertel je graag meer over mijn ervaringen.

Wat ik precies doe?

Als corporate recruiter ben je mede verantwoordelijk voor de gehele werving en selectie van junior IT professionals. Dit doe je samen met een team van elf gezellige collega’s waarvan vijf andere recruiters. Iedere recruiter is verantwoordelijk voor een eigen afdeling en krijgt de ruimte om het werk zelf in te richten. Zelf werf ik back-end & front-end developers, software tester, business analisten en implementatie consultants voor de publieke en private sector. Per rol kijk je naar de wensen van de manager, de bijbehorende markt en welke middelen er nodig zijn. Zo organiseer ik bijvoorbeeld regelmatig een event om studenten te enthousiasmeren over de rol en Capgemini. Uiteraard voer je zelf de sollicitatiegesprekken. Dus al met al een uitdagende en veelzijdige rol.

Hoe mijn week eruit ziet?

In mijn agenda is geen dag hetzelfde. In een drukke week heb ik telefonische screenings, sollicitatiegesprekken, afspraken met managers en een (intern of extern) event. Ben jij net als ik een netwerker? Dan weet ik zeker dat je dit geweldig gaat vinden. Zo heb ik in 2,5 jaar op bijna alle hogescholen en universiteiten gestaan en kennis mogen maken met enthousiaste studenten. In een rustige week zit ik lekker achter mijn bureau en neem ik de ruimte om te gaan brainstormen over processen, vacatures en interne events. Natuurlijk vergeet ik niet gezellig bij te praten met mijn collega’s.

Waar ik écht gelukkig van word?

Ik word ontzettend gelukkig van contact met verschillende mensen en ik hecht veel waarde aan relatiemanagement met kandidaten. Soms heb ik ruim een jaar lang contact met een kandidaat, hierdoor leef ik echt met hem of haar mee. Hoe staat het met de studie? Heb je een tentamen, een scriptie om in te leveren of mag je verdedigen? Ik probeer altijd de ruimte te creëren om de studenten te mailen of te bellen zodat ze weten dat ik met hen meeleef.


Ben jij net als ik een netwerker?
Dan weet ik zeker dat je dit geweldig gaat vinden.

Wat je zeker moet kunnen als corporate recruiter?

Het belangrijkste is dat je sociaal bent. Je ontmoet graag nieuwe mensen en bent niet bang om op anderen af te stappen. Daarbij zit je vol energie en kan je makkelijk schakelen met verschillende partijen. Het werkt zeker in je voordeel als je al ervaring hebt met IT recruitment. Mis je het IT stuk nog? Dan weet ik zeker dat je met een goede drive en hulp van mijn lieve collega’s de rollen snel onder de knie krijgt.

Waarom een andere baan?

Je vraagt je vast af waarom ik ga wisselen van baan. Het werk maakt mij al 2,5 jaar erg blij en gelukkig. Toch ben ik ontzettend nieuwsgierig geworden naar het recruiten van medior en senior consultants. Ik krijg nu de kans om dit te ontdekken binnen Capgemini. Omdat ik binnen de organisatie blijf, kunnen wij natuurlijk altijd een kop koffie drinken.

Waarom je écht moet reageren op deze vacature?

Het is voor een student niet altijd makkelijk om te kijken welke functie en organisatie het beste bij hem of haar past. Maar door veel gesprekken te voeren over ambities, interesses en mogelijkheden, kun jij hierbij helpen. Dit geeft een geweldig gevoel. Zoals ik al eerder beschreef ga je dit zeker niet alleen doen, maar samen met een fantastisch team. Iedereen is eager en staat er voor open om je te helpen. Ik weet daarom zeker dat de nieuwe collega makkelijk zijn of haar weg gaat vinden binnen het team en binnen Capgemini.


Word je helemaal enthousiast van Angèl haar rol? En zie jij de rol van corporate recruiter wel zitten? Bekijk dan de vacature.