2 1 3

Mijn stage tijdens de lockdown

Door: Jim Rovekamp, stagiair

Elke week vertelt een van onze collega’s over zijn of haar ervaringen bij Capgemini. Deze week is het de beurt aan stagiair Jim Rovekamp. Door de lockdown verliep zijn stage anders dan verwacht. Lees hier zijn verhaal!

Van gewone stage naar online stage: hoe zagen je eerste weken bij Capgemini eruit?

Op 1 maart begon ik mijn stage bij Capgemini, in eerste instantie voor 12 uur per week en vanaf 1 mei fulltime. De eerste week ben ik twee dagen op kantoor geweest. De eerste dag was de algemene onboarding met alle nieuwe collega’s van die maand, de andere dag een normale werkdag. De week erna had ik al mijn laatste kantoordag voordat de lockdown begon. Daardoor heb ik nog maar een klein deel van mijn collega’s in het echt ontmoet, de rest heb ik alleen online gezien. De meeste consultants zitten namelijk doordeweeks bij een klant en zijn alleen vrijdagen op kantoor, maar ik ben zelf nog niet op vrijdag op kantoor geweest. Je hebt wel elke week een of twee calls waarin je een half uurtje belt om kennis te maken, maar dat is toch anders dan iemand in het echt ontmoeten.

Hoe is het om in deze tijd stage te lopen?

Dat is best raar. Het gaat natuurlijk anders dan ik had verwacht en gehoopt. Je gaat stagelopen met het idee dat je vaak op kantoor zult zijn en dat je een idee krijgt van hoe het is om bij een bedrijf actief te zijn. Toch ben ik heel blij met mijn stage, want anders zou ik nu alleen met mijn afstudeerscriptie (voor mijn master Data Science and Marketing Analytics) bezig zijn geweest. Nu heb ik toch regelmatig een call met iemand en dingen die ik voor het team doe. Het is fijn om tijdens de lockdown nog elke dag nieuwe mensen te leren kennen. En elke dag nieuwe dingen te leren, de mogelijkheid aan projecten te werken en te ervaren hoe het werken bij Capgemini is. Dat zou ik niet hebben gehad als ik alleen maar met mijn scriptie bezig zou zijn geweest en dat geeft echt positieve energie. Het is ook fijn om te merken dat collega’s regelmatig even vragen hoe het gaat en wat je aan het doen bent. Iedereen binnen het team is superbehulpzaam. Dat waardeer ik heel erg. En het is prettig om binnen Capgemini twee scriptiebegeleiders te hebben.

Wat voor soort projecten doe je naast je scriptie?

Ik werk vooral aan interne projecten. Ik bekijk waar mogelijkheden liggen om nieuwe opdrachten te werven en, als een klant ermee aan de slag wil, hoe ze dat dan aan moeten pakken. Bijvoorbeeld door een demo te maken. Het is leuke is dat we als team zelf invloed hebben op waar we bekend om willen staan en waar we goed in willen zijn. Binnen de groep waarin ik actief ben richten we ons vooral op data enrichment. Je kunt dan denken aan nieuwe vormen van data, zoals spraak, tekst en beeld. De vraag is nu bijvoorbeeld wat we kunnen doen met spraak en of we daarvoor zelf iets kunnen bouwen. En vervolgens de toepassingen in kaart brengen. We werken met ons data enrichment team -op afstand- aan meerdere projecten, met allemaal onze eigen focus.

Hoe is het om op afstand met je team samen te werken?

Aan de ene kant merken we allemaal dat het best wel goed gaat. Met elkaar bellen en presentaties geven gaat prima en het is fijn om geen reistijd te hebben. Aan de andere kant loop je natuurlijk ook wel tegen dingen aan. Als je bijvoorbeeld met veel mensen in een call zit, dan praten mensen al snel door elkaar heen. En je mist toch de dynamiek van echt bij elkaar aan tafel zitten en elkaar aankijken, in plaats van dat je naar een scherm zit te kijken. Zeker met programmeren zou naast elkaar zitten fijner werken dan online je scherm te delen. Je merkt toch dat als je elkaar niet echt kunt aankijken en de techniek niet meewerkt, je soms weleens kleine irritaties krijgt. Al met al gaat het goed, maar in mijn ogen zal online werken nooit volledig het face-to-face werken kunnen vervangen.

Wat doet Capgemini om het team bij elkaar te houden tijdens het werken op afstand?

Binnen ons team wordt hier veel voor gedaan. In het begin hadden we twee keer per week een telefonische check-in, waarbij iedereen even vertelde hoe het ging. Die calls hebben zich door de tijd heen ontwikkeld en nu delen we bijvoorbeeld ook interessante insights of met welke projecten iedereen bezig is. Daarnaast kan ons team elke dag inbellen voor een coffee call om 15 uur. Dat is een soort vervanging voor het klassieke praatje bij de koffieautomaat. Even bijpraten over dingen die niet met werk te maken hebben. Dat is gezellig om bij aan te sluiten. Weer een ander initiatief was een online pubquiz. Een paar mensen van het team hadden die quiz zelf gemaakt voor de rest van het team. Dat was erg leuk.

En Capgemini heeft je een contract aangeboden!

Ja, dat klopt. Na mijn stage neem ik eerst even vrij en per december start ik als consultant in het Data Science & Data Strategy team bij Capgemini Invent. Daar is een brede scope aan projecten. Al voordat ik bij Capgemini begon wist ik dat ik consultant wilde worden, juist vanwege de vele afwisseling. Dat je elke drie of zes maanden aan een nieuwe uitdaging begint en nooit lang vastzit aan één ding. Ik denk dat ik voorkeur zal hebben voor de Data Science kant, maar dat het wel goed is om ook de Data Strategy kant mee te krijgen en beide kanten te begrijpen.

Waar kijk je het meest naar uit als je weer naar kantoor mag?

Collega’s face-to-face ontmoeten en mensen om je heen hebben die met dezelfde dingen bezig zijn als jij. Dat werkt denk ik wel stimulerend. Het lijkt me ook fijn om weer eens “fysiek” een kopje koffie met mensen te drinken en af en toe een vrijdagmiddagborrel te hebben, om elkaar meer te leren kennen buiten het werk om. Op die manier kun je echt een band opbouwen met je collega’s.

Heb jij interesse in een stage bij Capgemini? Bekijk dan onze vacatures!