2 1 3

Mijn online eerste werkdag: virtuele onboarding bij Capgemini

Door: Katinka Kroeze, Recruitment Business Partner

Je eerste werkdag bij een nieuwe baan is altijd spannend, maar voor Recruitment Business Partner Katinka was het wel een héél bijzondere dag. In verband met de coronacrisis startte zij op 1 april haar nieuwe job als Recruitment Business Partner vanuit huis.

Hoe zag je eerste werkdag eruit?

Het zijn natuurlijk bijzondere tijden, dus ik was erg benieuwd hoe mijn start bij Capgemini eruit zou zien. Op de eerste dag kon ik, op gepaste afstand, de benodigde spullen op kantoor ophalen. Het ontvangstcomité had echt geprobeerd om er ondanks de rare situatie iets leuks van te maken. Op de trap naar de kantine stonden bijvoorbeeld allemaal knuffels onder het mom van ‘je echte collega’s zijn er niet, maar zo heb je toch wat support’. En lagen er vellen papier met ‘Welkom bij Capgemini’ op de grond.

Vervolgens zouden we met een kleine groep een korte uitleg over de laptops krijgen. Tot onze verrassing kwam één van de leden van het ontvangstcomité binnenrollen als een zelfgemaakte robot! Ik heb de dag afgesloten met het installeren van mijn laptop, zodat ik de dag erna mee kon doen met de virtuele onboarding.   

Hoe heb je de rest van je collega's voor het eerst ontmoet?

Voor alle nieuwe medewerkers organiseert Capgemini elke maand een onboarding. Deze keer ook, maar dan online. Hier nam ik op dag 2 aan deel, samen met 35 andere nieuwe collega’s. Ontzettend veel, maar het ging verrassend goed. Naast een introductie werden er ook diverse online workshops geven om Capgemini en je nieuwe collega’s beter te leren kennen. Om toch wat extra connectie met elkaar te krijgen lieten we via de webcam iets persoonlijks zien uit huis.

Wat ik bijzonder vond is dat je ondanks de digitale onboarding echt het gevoel kreeg van een warm bad. Ook was er tijdens de introductie een call met de twee CEO’s, waarin de focus lag op het gelijk aan de slag kunnen en kansen creëren, maar ook op dat je goed op jezelf moet passen en aan de bel moet trekken als er iets is. Dat vond ik heel prettig, het gaf een vertrouwd gevoel. Ik vind het wel echt knap als je zelfs digitaal zo’n gevoel over kunt brengen! De vrijdagmiddag erna hebben we nog kennisgemaakt met ons eigen team, ook online.

Hoe is het om je collega's alleen nog online te hebben ontmoet?

Dat is wel bijzonder, maar ik moet zeggen dat het wel snel went. Ik ben inmiddels niet anders gewend dan dat het zo gaat. En wat ik overall merk bij Cap, al vanaf het begin bij de introductie, is dat iedereen heel meedenkend is, iedereen wil je graag helpen. Mensen maken echt de tijd voor je. En ondanks dat je iedereen alleen maar virtueel ziet, wat echt anders is dan normaal, geeft het denk ik toch wel een goed beeld van de organisatie.

Wat wil je zeggen tegen iedereen die twijfelt of het wel verstandig is om in deze tijd te solliciteren?

Aan mensen die nog op zoek zijn naar een nieuwe baan zou ik willen zeggen dat juist nu de kans is om op een comfortabele manier te solliciteren. Het kan gewoon vanuit huis. Capgemini is nu extra flexibel met het inplannen van gesprekken en voor bepaalde rollen zijn we nog altijd op zoek naar goede mensen. Dus zie juist het gemak van deze situatie in! Hou er wel rekening mee dat online solliciteren niet vrijblijvender is dan face to face. Het gaat toch om je volgende job, dus doe er net zoveel moeite voor als je normaal zou doen.

Wat is het éérste dat je gaat doen op je eerste ‘offline' werkdag op kantoor?

Koffiedrinken met het team. Daar heb ik echt zó’n behoefte aan! En ik mis ook wel de kantoorhumor. Koffie met kantoorhumor, dat wil ik de eerste dag!


Ben jij klaar voor een nieuwe uitdaging? Bekijk dan onze openstaande vacatures!