2 1 3

‘Ik zou alleen tijdelijk even helpen op de helpdesk'


Dat je bij Capgemini kunt zijn wie je bent, bewijst het verhaal van Roxanne Kasdiran maar weer. Want wat maar weinig mensen weten is dat Roxanne naast haar werk als business analist, een echte breakdancer in hart en nieren is. Hoe zij dat allemaal combineert? Roxanne vertelt je er alles over.

Je werkt inmiddels al even in de IT, maar dat is niet waar je voor heb gestudeerd.

‘Nee klopt. Ik heb de opleiding kunstzinnige therapie gedaan. Dat houdt in het kort gezegd in dat je schildert en tekent met kinderen die een trauma hebben meegemaakt. Dus bijvoorbeeld een hele heftige scheiding.’

Wauw, dat is heel wat anders. Hoe ben je dan binnen de IT terechtgekomen?

‘Tijdens mijn derdejaars stage kwam ik erachter dat ik het veel te heftig vond. Ik wilde graag met mensen werken, maar dit was het net niet. Na mijn studie ben ik bij een software bedrijf terechtkomen waar ik alleen even tijdelijk zou helpen op een helpdesk. Maar dat groeide uiteindelijk uit met testwerkzaamheden. Zodoende ben ik de IT in gegaan.’

Je bent nu business analist bij Capgemini. Hoe is dat gegaan?

‘Capgemini heeft mij destijds benaderd via internet voor een functie als tester bij Financial Services (FS). Tijdens mijn eerste project voor een verzekeraar bleek na een aantal maanden dat ik eigenlijk al het werk deed van een business analist. Ik ben mij daar toen verder in gaan verdiepen en dacht, ja laat ik dat gaan doen. Tenslotte was ik al een beetje de schakel tussen wat de klant wilde en wat wij gingen bouwen.’

Maar kon dat dan zomaar, die overstap maken?

‘Jazeker. Je krijgt al heel snel de kans om verantwoordelijkheden te nemen en de ruimte om te groeien.’

Wat is tot nu toe het gaafste project dat je hebt gedaan?

‘Dat is toch wel het project dat ik dit jaar heb gedaan voor een verzekeraar. Daar zijn we met Robotic Process Automation (RPA) aan de slag gegaan. Het gave was dat ik echt vanaf het begin alles heb meegemaakt. Dus een nieuwe team, een nieuwe klant, het maken van een proof of concept etc. En dat de klant uiteindelijk ook verder wilde.’

En naast je werk. Wat doe je in je vrije tijd?

‘Ik breakdance al heel lang. Sinds mijn vijftiende ongeveer. Daarbij doe ik nog steeds wedstrijden. Zo ben ik vorig jaar bijvoorbeeld nog naar New York geweest voor een wereldkampioenschap en ben ik bij een andere wedstrijd in het noorden van Nederland nog derde geworden.’

Wat gaaf zeg! Heb je daar naast je werk wel genoeg tijd voor?

‘Ja, al merk ik wel dat ik niet met de top kan meedraaien door het werk. Als je echt wilt meedraaien dan moet je leven fulltime dans zijn. En daar heb ik ook bewust niet voor gekozen. Het is meer een uit de hand gelopen hobby. Het scheelt ook dat het geen teamsport is. Dus die commitment en dat ritme hebben wij niet. Je schrijft je gewoon in voor wedstrijden wanneer je wilt. En als je het een keer druk hebt met werk, of juist rustig, dan heb je zelf die keuze.’‘Het leuke is dat als je voor een langere tijd ergens in een hotel leeft, je daar ook nieuwe vriendschappen opbouwt. Zo had ik, tijdens mijn project in het noorden, een groep mensen waarmee ik in Groningen ging breakdancen.’

Doen jullie ook leuke dingen met collega's onderling?

‘Er worden genoeg dingen georganiseerd. Bijvoorbeeld door de young professional community. Die organiseren weekendjes weg en activiteiten als paintballen. Die zijn echt heel gaaf om te bezoeken en leer je, je collega’s beter kennen.’

Zijn er ook dingen die je lastig vindt in je werk?

‘Omdat er zoveel binnen Capgemini mogelijk is, moet je echt goed richting geven aan je carriére. Ik vind het soms lastig dat je zoveel kanten op kan gaan.’

En dan tot slot. Waarom zou iemand bij ons moeten komen werken?

‘Omdat je dan hele leuke collega’s hebt, haha! En wat voor mij ook heel belangrijk is, zijn de trainingen die je hier hebt. Dat je voor langere termijn ergens kan werken en dat je ook echt trainingen hebt die inspelen op jouw ontwikkeling. Daar krijg je ook alle support voor!’


Wil jij, net als Roxanne, ook naast je werk nog tijd over hebben voor leuke dingen? Ga dan aan de slag bij Capgemini. Bekijk onze openstaande vacatures en vind de baan die bij jou past.