2 1 3

'Ik wil blíjven groeien en dat kan bij Capgemini'

Door: Joost Ras, Manager bij Data, Finance, Risk & Regulation

Elke week vertelt een van onze collega’s over zijn of haar ervaringen bij Capgemini. Deze week is het de beurt aan Manager bij Data Finance, Risk & Regulation Joost. Lees hier zijn verhaal!

Een korte introductie: wie ben je en wat doe je bij Capgemini?

Ik ben Joost, Manager bij Data, Finance, Risk & Compliance binnen Capgemini Invent. Inmiddels werk ik bijna drie jaar bij Capgemini. Ik heb een bachelor Business Studies gedaan, wat later is opgegaan in International Business Administration. Het leuke aan die bachelor was dat we daar al in projectvorm werkten. Bij een aantal vakken deed je echt een project voor een bedrijf. Dat is een trigger voor mij geweest om de consulting in te gaan. Daarna heb ik twee masters gedaan: Strategic Management en Finance.

Wat voor soort opdrachten doe je?

Er zit een verschil tussen wat ik intern en bij de klant doe. Bij de klant vervul in diverse rollen. De afgelopen jaren ben ik bij een grote bank Product Owner geweest bij verschillende teams. Ik was verantwoordelijk voor het stellen van de business prioriteiten en ik moest ervoor zorgen dat de verschillende IT-teams genoeg werk hadden. Het ging dan om het uitvoeren van changes, vanwege veranderende regelgeving met betrekking tot rapportages. Daarnaast verzorgden we de data voor analyse ten behoeve van nieuwe inzichten. Ook hier was ik verantwoordelijk voor het prioriteren, maar ook voor de next steps die nodig waren om een applicatie up to date te houden. Ik vond binnen die rol vooral het stakeholder management en het ophalen van vragen superleuk om te doen.

En nu zit ik in een ‘Lead Risk Business Analist-rol’, ook weer bij een bank. Deze rol is gericht op het succesvol management van initiatieven met een hoge prioriteit vanuit een Compliance perspectief. Ik vind het leuk omdat ik niet eerder in het Risk domain werkzaam ben geweest. Ik heb altijd in de Finance en Reporting functie gewerkt, dus dit is een leuke nieuwe uitdaging. 

Bij Capgemini intern leid ik een team binnen DFRC (Data, Finance, Risk & Compliance), dat zich focust op Finance, Accounting en Reporting. Officieel heet het Accounting and Reporting Innovation. In dat team ontwikkelen we content en kijken we naar de nieuwe trends. Het is leuk om daar blogs over te schrijven. In het team heb ik een aantal counselees. Ik ben dus eveneens counselor, ook wel teamlead genoemd. Dat houdt in dat ik die mensen begeleid in hun ontwikkeling en coach en support in hun opdrachten. Voor al dat soort zaken kunnen de counselees bij mij terecht, maar ook als het bijvoorbeeld thuis wat minder lekker gaat.

Hoe is je team binnen Capgemini?

Binnen DFRC hebben we een heel leuk team. Het is een heel internationaal team; ik geloof dat we op het hoogtepunt 17 nationaliteiten hadden. De voertaal is ook Engels. Met een aantal collega’s heb ik intensief contact. Regelmatig gaan we een biertje drinken of we doen een pubquiz. Dat vind ik heel leuk om met collega’s te doen, het geeft echt meerwaarde.

Wat maakt het werken bij Capgemini voor jou het leukst?

Ik heb best wel wat vrijheid. Je moet natuurlijk wel binnen de strategie van het bedrijf blijven, maar goede ideeën zijn altijd welkom en die kun je zelf onderzoeken. Dat vind ik heel leuk om te doen. Verder zijn er goede, prettige collega’s. Ze staan er echt als je ze nodig hebt. Als ik een vraag heb kan ik gewoon bellen en dan heb je meteen een antwoord. Er lopen ervaren mensen rond, waar ik een hoop van opsteek, ook met betrekking tot hoe je met klanten of bepaalde ‘politieke’ situaties omgaat. En er zijn echt heel veel mogelijkheden om door te groeien binnen de organisatie, dat vind ik ook mooi. Dat was natuurlijk precies waar ik naar op zoek was.

Wat is je meest memorabele Capgemini-moment?

Lastig… Ik denk dat ik er twee heb. Eén was het allereerste kerstfeest. Die feesten zijn altijd geniaal. Heel groots aangepakt. Het is samen met Capgemini Duitsland en iedereen komt daar ook naartoe. Het is altijd een mooi feestje. Vieren dat je samen een goed jaar hebt gedraaid. En omdat we veel samenwerken met Duitse collega’s is het ook altijd fijn om bij zo’n feest een gezicht bij de naam te leren kennen. Het is een hoop gezelligheid en een hoop lol.

Een persoonlijk hoogtepunt was het verkopen van een heel groot project, voor een klant. Daar was ik voor in de lead. Ik zat in eerste instantie in mijn eentje op dat project, maar er was behoefte aan uitbreiding. Dat heb ik toen samen met de accountmanager opgepakt, in samenwerking met de klant. Zo heb ik het project weten uit te breiden naar 16 of 17 man. Dat vind ik heel vette dingen om mee aan de slag te gaan. En wat het extra bijzonder maakte was dat iedereen die op het project zat het naar zijn zin had en het paste bij hun rol. Zo ontstonden er wekelijkse borrels en kwam er meer schwung in het team. Je komt dan samen tot een hoger plan. Dat zijn leuke bijkomstigheden, mooi om te zien.

Heb je tips voor je toekomstige collega's?

Het is vooral heel belangrijk om te netwerken! Ga met zoveel mogelijk mensen kennis maken en koffiedrinken. Dan hebben mensen je gezicht een keer gezien. Door elkaar te kennen kun je elkaar later goed doorverwijzen naar de mensen die je op dat moment nodig hebt.


Is Finance jouw passie en wil je meer te weten komen over onze Data, Finance, Risk & Compliance afdeling? Bekijk dan de volgende twee vacatures en misschien ben jij onze nieuwe collega! Manager Accounting & Reporting en Senior Consultant Accounting & Reporting.