2 1 3

Ik volg het Gap Year programma bij Capgemini Invent. Jij straks ook?

Door Nick Ponte


Als junior management consultant bij Capgemini Invent volg ik op dit moment het Gap Year programma. Een programma waarbij je de kans krijgt om tussen je bachelor en master op volledig niveau mee te draaien als management consultant binnen Capgemini Invent. Wat ik dan zo al doe? Ik vertel je er graag meer over.

Hoe het allemaal begon

Na mijn bachelor Science, Business & Innovation aan de Vrije Universiteit Amsterdam had ik nog niet besloten welke master opleiding ik wilde gaan volgen. Er is zo veel aanbod en je mag er maar één kiezen. Je wilt dus zeker niet verkeerd kiezen. Daarom besloot ik een tussenjaar te nemen. Ik had totaal geen haast en wilde mijzelf eerst verder ontwikkelen en beter leren kennen, zodat ik uiteindelijk een overtuigde keuze kon maken. En zo kwam ik terecht bij Capgemini Invent.

Werken als consultant bij Capgemini Invent

Een standaard dag binnen consultancy bestaat eigenlijk niet. Elke dag is anders en de wereld van consultancy gaat razendsnel. Dat was in het begin wel even wennen. Vooral als je het tempo van de universiteit (en de reactiesnelheid van professoren) gewend bent. Je ontmoet enorm veel mensen binnen de organisatie. Denk aan het team waar je in terechtkomt en collega’s uit andere teams, maar ook aan collega’s uit het buitenland. Capgemini Invent is namelijk ontzettend internationaal georiënteerd. Zo zat ik de eerste twee maanden veel in Berlijn en Frankfurt voor interne opleiding.

Zo ziet mijn werk eruit

Mijn dagelijkse activiteiten bestaan onder andere uit analyses doen, meetings bijwonen, oplossingen bedenken, creativiteit inzetten, netwerken, koffie drinken, soms echt even doorknallen, jezelf ontwikkelen en continu nieuwe dingen leren. Als ik het zo bekijk, staat het dus eigenlijk niet zo ver van studeren af. Dat is ook wat me aantrekt binnen de branche: het gaat nooit vervelen en er zit enorm veel afwisseling in je werk.

Doe naast je studie ook andere activiteiten!

Tijdens mijn studie was ik altijd erg actief. Ik zat in meerdere commissies en was medeorganisator van onze ‘Innovation Study Trip’ waarbij wij de start-up cultuur in Tel Aviv onderzochten. Daarnaast ben ik meerdere jaren teamleider geweest bij de Albert Heijn. Ik merk, nu ik werkzaam ben als consultant, dat vooral deze nevenactiviteiten mij hebben gevormd tot wie ik nu ben. Ik raad daarom ook iedereen dit soort dingen naast je studie te doen. Als je daar de tijd voor hebt natuurlijk!

Wellicht is het Gap Year programma ook wat voor jou

Dit Gap Year programma beschouw ik echt als een unieke kans. Ik leer ontzettend veel, bouw alvast een netwerk op en kan meteen ontdekken of consultancy wat voor mij is. Inmiddels weet ik, mede door mijn werk hier, welke master ik wil doen. Dus na de zomer begin ik met mijn master Management of Innovation aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. En daarna? Dan is er gelukkig weer een plekje voor mij vrij bij Capgemini Invent!

Hopelijk tot snel bij ons op kantoor! 😉

Zo'n tussenjaar bij Capgemini Invent klinkt best tof, nietwaar? Dus twijfel jij, net als Nick, welke master het wordt? En wil je alvast ervaren hoe het is om te werken als consultant bij Capgemini Invent? Check dan onze traineeships.