2 1 3

‘Ik viel bijna van mijn stoel van het juichen'


Genomineerd worden voor de Young Professional of the Year Award en uiteindelijk ook nog naar huis gaan met de prijs. Het afgelopen jaar was voor Aishwarya Dhall (23) een ware rollercoaster. Hoe zij de periode heeft ervaren en wat zij gaat doen met de prijs? Aishwarya vertelt ons er alles over.

Van harte gefeliciteerd met de Award, Aishwarya! Ben je een beetje bijgekomen?

‘Ja dankjewel! De dag erna was ik best moe van alle spanningen en moest ik inderdaad even bijkomen. Maar inmiddels is dat helemaal bijgetrokken. Zo kon ik de afgelopen dagen niet stoppen met glimlachen.’

Dat kan ik mij goed voorstellen! Wat doe je precies bij Capgemini?

‘Ik werk nu ruim twee jaar als software developer bij de afdeling Custom Software Development (CSD). Daarnaast presenteer ik vaak bij klanten, bouw ik onder andere prototypes en geef ik workshops op het gebied van Arduino. Tijdens deze workshops laat ik zien hoe je simpele dingen, bijvoorbeeld in je huis, kunt automatiseren.’

Wauw, dat is best veel! Hoe ben je zo in de IT gerold?

‘Ik denk vooral door mijn vader. Vanaf kleins af aan was ik al bezig met het uit elkaar halen en in elkaar zetten van computers, samen met mijn vader. En op de technische vakken op school haalde ik ook mijn beste cijfers. Na verschillende open dagen kwam ik uiteindelijk bij elektrotechniek op de Hogeschool Utrecht terecht. Hier mocht ik naast de standaard vakken ook echt prototypes gaan bouwen. Dat vond ik heel vet!’

Na twee jaar bij Capgemini word je dan ineens genomineerd voor een award. Hoe was dat?

‘Ja echt super cool! Er werd vorig jaar al geroepen dat ik mee moest doen. Maar ik was nog aan het revalideren van een kaakoperatie en de timing was niet helemaal goed. Uiteindelijk is het goed dat ik een jaartje heb gewacht, want het afgelopen jaar heb ik veel mooie dingen mogen doen.’

Wat heeft er volgens jou voor gezorgd dat je werd genomineerd?

‘Ik denk vooral de workshops die ik geef, prototypes die ik maak en het project Office Sense. Tijdens de Hackathon vorig jaar bedachten we een manier om met behulp van slimme sensoren het probleem met vergaderruimtes op te lossen. We liepen er namelijk tegenaan dat vergaderruimtes vaak volgeboekt waren. Maar als je erlangs liep er niemand zat. Met Office Sense wonnen we de tweede prijs en mochten wij het idee zelfs presenteren in Parijs. Eigenlijk was het de bedoeling dat ik de Hackathon alleen zou organiseren, haha!’


‘De prijsuitreiking ging even iets anders dan gepland’

Wanneer hoorde je dat je bij de laatste acht zat?

‘Eind augustus leverde ik met trillende handen mijn motivatie in. Een maand later hoorde ik uiteindelijk dat ik door was. Toen ik de mail binnen kreeg met de felicitaties viel ik bijna van mijn stoel van het juichen!’

En dan moet je ineens voor een tienkoppige jury en publiek gaan pitchen!

‘Dat vond ik echt wel heel spannend. Vijf minuten praten over jezelf en hoe goed je het doet. Dat is wel lang! Gelukkig kregen we als voorbereiding op de pitch een workshop. Zo wisten we een beetje wat we konden verwachten en hoe we de jury en het publiek mee konden nemen in ons verhaal. Uiteindelijk heb ik ervoor gekozen om gewoon te vertellen waarvan ik geniet.’

Dat werkte, want je belandde in de top 3

‘Klopt! Dat was eigenlijk ook heel grappig. De kandidaten die door gingen naar de volgende ronde werden op alfabetische volgorde opgenoemd. Dat zou betekenen dat ik mijn naam als eerste zou moeten horen. Dus ik was daar enorm op gefocust. Toen ik mijn naam eenmaal hoorde dacht ik, neeee echt?’

En uiteindelijk win je dan die felbegeerde Award! Wat ging er door je heen?

‘Haha ja die finale was ook echt een grappig moment. De prijsuitreiking ging even iets anders dan gepland. Die enorme cheque was namelijk al omgedraaid naar mijn kant waardoor ik mijn naam al zag staan. We moesten er echt enorm hard om lachen. En dat maakte het eigenlijk ook heel spontaan. Daarbij vond ik het echt heel vet en stiekem ook knap dat ik als 23 jarige al zo’n prijs mag winnen.’

Wat ga je doen met die 10.000 euro?

‘Ik ga er drie dingen mee doen. Allereerst mijn workshop upgraden en daarvoor spullen aanschaffen om meer te leren. Als tweede wil ik nieuwe materialen kopen om verder te kunnen gaan met het bouwen van prototypes. Samen met collega’s hun toffe ideeën uitwerken. Want mij is die kans destijds gegeven en die wil ik ook graag aan anderen geven. En tot slot zou ik van het bedrag graag cursussen volgen op het gebied van hardware. Zo kan ik mijn kennis over hardware weer overdragen.’

Wat zou je andere jonge professionals graag meegeven?

‘Blijf vooral jezelf! Doe wat je echt leuk vindt om te doen en wees vooral trots op. Dat is het belangrijkste.’


Wil jij ook aan de slag als Young Professional bij Capgemini en daarmee kans maken op die felbegeerde award? Kijk dan bij onze openstaande vacatures!