2 1 3

Ik krijg echt energie van mijn werk

Door Charlotte Slabbers

Als ervaren consultant binnen de financiële sector startte ik ongeveer een jaar geleden bij Capgemini Invent. Ik wilde namelijk meer doen met technologie en werken aan grote klantaccounts. Daarnaast had ik de ambitie om teamleider te worden en Capgemini Invent gaf mij die mogelijkheid. Hoe ik het werken bij Capgemini Invent ervaar? Ik vertel je er alles over.

Aan het roer van je eigen carrière

Bij Capgemini Invent word je omringt door collega’s die het beste uit zichzelf én uit jou willen halen. Je krijgt van begin af aan al veel verantwoordelijkheden en staat aan het roer van je eigen carrière. Zo kreeg ik al na een paar maanden de kans om teamleider te worden. En om al vroeg in mijn carrière collega’s te coachen en te begeleiden in hun loopbaan. Dat is enorm motiverend!!

Een goede balans tussen je werk en privé

Doordeweeks zit ik bij de klant, maar op vrijdag zie ik mijn teamgenoten en collega’s op ons eigen kantoor in Utrecht. Dit zorgde ervoor dat ik een goede band met mijn team kon opbouwen. We organiseren regelmatig een team-uitje of pizza-avonden waarin wij kennis en ervaringen met elkaar delen. ’s Avonds werken komt af en toe voor in een drukke periode, maar dit is meer uitzondering dan de regel. Heb je ambitie om in het buitenland te werken? Dan biedt Capgemini Invent jou die kans. Capgemini heeft namelijk een internationaal karakter en dat vind je terug op de werkvloer in Utrecht, in bijeenkomsten en trainingen in het buitenland en bij de klant. Werk je liever dicht bij huis? Dan kan dat natuurlijk ook. 

Je hoeft geen technicus te zijn om met technologie te werken

De technologische ontwikkelingen gaan razendsnel en vragen om creativiteit. Vrouwen zijn van nature creatiever dan mannen, dus dat biedt voldoende kansen voor mij. Je hoeft geen technicus te zijn om in de technologie te werken, maar je moet wel weten hoe het werkt. Tenslotte is technologie binnenkort in elke rol belangrijk, van product design tot marketing & sales en ga zo maar door.  

Ik haal veel energie uit mijn werk en blijf continue leren

Er zit veel afwisseling in mijn werk. Ik werk met meerdere Capgemini Invent collega’s samen aan een uitdagende opdracht bij de klant. De opdrachten zijn meestal van korte duur, denk aan 3 tot 9 maanden. Hierdoor blijft mijn leercurve steil. Daarnaast biedt Capgemini Invent mij de mogelijkheid om mijzelf te ontwikkelen. Ik volg trainingen samen met mijn internationale collega’s en bouwde zo in een korte tijd een groot netwerk op. Ook worden mij de benodigde handvatten geboden om een goede teamleider te zijn. Zo stel ik momenteel samen met andere managers KPI’s op voor onze teams en voer ik loopbaangesprekken.

Ik heb veel leuke, geïnteresseerde, inspirerende collega’s in zowel binnen als buitenland. Ik leer in korte tijd veel over nieuwe technologieën en ik mag werken bij grote, internationale en vooraanstaande klanten. Ik ben teamleider, werk samen met mijn Capgemini Invent collega’s en heb een goede, gezonde balans tussen mijn werk en privéleven. Kortom, de ideale baan voor mij!

Wil je meer weten over de rol van management consultant of heb je vragen? Neem dan gerust contact met mij op via charlotte.slabbers@capgemini.com.