2 1 3

Ik bouw, samen met goede collega's, applicaties die er toe doen

Door Robert Swier


We zoeken altijd naar nieuwe collega’s. Maar andere bedrijven natuurlijk ook. Waarom je dan zou kiezen voor een functie bij ons? Java, Oracle & Microsoft consultant Robert Swier, geeft je een kijkje in zijn carrière en laat je zien waarom Capgemini zeker een interessante optie is.

Weer eens wat nieuws

Januari 2018. Het moment waarop ik besloot dat ik na 3 jaar UWV wel wat anders wilde. Er werd mij gevraagd of een project bij een andere overheidsinstelling misschien wat voor mij was. Om nieuwe medewerkers te werven, wilde de overheidsinstelling namelijk graag een website laten bouwen met als backend een microservice applicatie. Of ik dat kon en wilde doen.

Studeren maar

Hmm... daar moest ik even over nadenken. Ik heb al veel Java applicaties gebouwd, maar nog nooit een microservice applicatie. Toch is microservices wel heel vet. Ga naar een willekeurige tech conferentie en je wordt doodgegooid met microservices, dus dat wilde ik wel. Ik moest een aantal weken wachten op security screening om bij de overheidsinstelling te mogen werken, dus die tijd kon ik mooi gebruiken om mij te verdiepen in microservices. En daar kreeg ik van mijn manager ook alle tijd voor.

Aan de slag

1 februari 2018 startte ik bij de overheidsinstelling. Er liepen al aardig wat Capgemini’ers rond die o.a. de algemene website te bouwden en onderhielden. En zij hielpen mij mooi op weg. Met hun microservice ervaring, mijn verse kennis en jarenlange ervaring met het ontwerpen en bouwen van applicaties, hebben we een goed framework gebouwd waarin we nieuwe microservices snel konden laten landen.

Uitwisseling van ervaringen

We werken met scrumteams en geven elke 2 weken op dinsdagmorgen alle review demo’s. Het is dan ontzettend leuk om al die verschillende onderwerpen voorbij te zien komen. Denk aan de verschillende website’s & app’s en artificial Intelligence, maar ook aan verhalen over burgers etc. Alle skills komen samen in één ruimte: kennis van de overheidinstelling, burger, apps, Java, websites, website UI, testers, ontwerpers, business analisten en ga zo maar door.

Live!

We hebben een hele mooie website en backend applicatie voor de 'Werken bij'-website gebouwd. Tienduizenden site bezoekers per dag en duizenden sollicitaties. Maar natuurlijk zijn er soms ook nog wat probleempjes. En dat is soms aardig puzzelen. Waarom blijven sommige formulieren bijvoorbeeld hangen? In onze DevOps teams beheren we zelf wat we bouwen. ‘You build it, you run it’, om het netjes te zeggen. Of iets minder netjes: ‘Eat your own dogshit 😊’. Uiteindelijk vinden we altijd een oplossing.

Agile applicaties die er toe doen

We werken Agile bij Capgemini, maar de markt past zich ook aan. De kunst is dan om snel op wijzigingen in te spelen. Bij de overheid draait alles om informatie en de applicaties die Capgemini bouwt, leveren die informatie. Ik werk al jaren bij Capgemini en heb mij kunnen ontwikkelen in de richting die ik wil. Ik bouw met veel plezier en goede collega’s applicaties die er toe doen!


Wil jij, net als Robert, ook applicaties bouwen die er echt toe doen? Kijk dan eens bij onze openstaande vacatures en ontdek jouw mogelijkheden bij Capgemini.