2 1 3

Sjoukje Zaal: 'I am a Microsoft Geek'

Sjoukje Zaal is werkzaam binnen Capgemini als CTO Microsoft. In deze rol is ze verantwoordelijk voor de strategie en visie op het gebied van Microsoft technologieën binnen Capgemini Nederland. Ze is betrokken bij trajecten op dit gebied bij onze klanten en maakt onderdeel uit van het Cloud Center of Excellence binnen Capgemini als Cloud Solution Architect. Sinds kort is Sjoukje ook onderdeel van het Microsoft Regional Director programma. Wat dat inhoudt vind je in onderstaande blog. 

Wat is het Microsoft Regionale Director (RD) Programma?

Het is een selecte groep van ongeveer 160 onafhankelijke technologie ‘visionairs’ wereldwijd. Deze groep mensen zijn door Microsoft uitgekozen vanwege hun bewezen expertise op verschillende platformen en hun betrokkenheid bij de community.  

Vanwege hun leiderschapsposities worden Microsoft Regional Directors o.a. ingezet als onafhankelijke adviseurs van het engineering en senior leadership team van Microsoft. Zij participeren in strategische feedback sessies en daarnaast kunnen zij hun visie en ervaringen op het gebied van Microsoft technologie, community activiteiten en feedback van klanten bespreken met het engineering en senior leadership team van Microsoft. 

Je kunt ook dus wel zeggen dat ik een “Microsoft Geek” ben. 

Kennisdeling staat centraal

Bij zowel het Microsoft Most Valuable Professional (MVP) programma, waar ik sinds 2017 onderdeel vanuit maak, als het RD-programma staat kennisdeling met de community centraal. Ook binnen Capgemini vinden wij dit erg belangrijk. We delen kennis op onder andere:  

Ook schrijven we boeken en houden we diverse events. Vind daarover meer via onderstaande links:  

Samenwerken met onze top Microsoft-experts?

Ben jij net als Sjoukje continu bezig met de nieuwste Microsoft technologie? Zij nodigt je graag uit om kennis te maken met Capgemini en mee te doen aan verschillende community activiteiten. Interesse? Neem contact op met Sjoukje via LinkedIn of Twitter.