2 1 3

''I AM Consultant''

Door: Carmen Stauffer, IAM Consultant

Elke week vertelt een van onze collega’s over zijn of haar ervaringen bij Capgemini. Deze week is het de beurt aan IAM Consultant Carmen. Lees hier haar verhaal!

Een korte introductie: wie ben je en wat doe je bij Capgemini?

Mijn naam is Carmen Stauffer. Een jaar geleden ben ik gestart bij Capgemini Cybersecurity. Met mijn masterstudie Criminologie en achtergrond in Compliancy zat het met mijn technische affiniteit en interesse wel goed. Nu nog de juiste werkervaring!

Gelukkig krijg je bij Capgemini de handvatten om te ontdekken welk vakgebied binnen de IT bij jou past. Zo krijg je bijvoorbeeld vanaf dag één een buddy toegewezen. Hij of zij helpt je op weg binnen de organisatie en bij het vinden van je eerste opdracht. Dit heeft erg bijgedragen aan het vinden van een opdracht die echt bij mij past! Inmiddels ben ik Identity & Access Management (IAM) Consultant.

Op wat voor opdracht zit je nu?

Op dit moment werk ik als Business Analist, met een team van experts, aan het inrichten van Identity Governance & Administration bij een grote klant in de energiesector. In deze rol ben ik de schakel tussen de business- en IT-wereld. Dit betekent flexibel zijn, werken met nieuwe tooling en sparren met de klant. Hierdoor heb je een steile leercurve, maar je wordt daarin goed gecoacht. Die steile leercurve en coaching door collega’s zijn unieke kenmerken van Capgemini en Cybersecurity. Werken bij Capgemini betekent zelf bepalen welke richting je opgaat, maar altijd mét je collega’s en team.

Het werkveld Data, Identity, Security & Trust heeft zowel een technische als een klantgerichte kant. Zo geven we workshops en trainingen aan klanten, doen we rolmodellering, schonen we data op, onboarden we applicaties en programmeren we workflows. Dat maakt het werk heel afwisselend en uitdagend.

Wat vind je het leukst aan je werk?

Samen met de klant werken aan deliverables op de korte termijn. Zo zie je snel de voortgang en kun je de successen delen met je klant. Dit zorgt voor een goede werksfeer. Ook vind ik de afwisseling van techniek en business erg leuk.

Hoe ondersteunt Capgemini je in jouw ontwikkeling?

Door het aanbieden van een all-you-can-train concept en trainingen van collega’s, die al ervaring hebben met de juiste tooling. Ook heb ik een coachingstraject gevolgd bij het EIC, Employability and Inspiration Center. Dit heeft mij zowel persoonlijk als professioneel veel gebracht!

Wat is je meest memorabele Capgemini-moment?

Als ik iets moet kiezen dan toch de survivalmiddag met de Cybersecurity Unit, bij Fort bij Vechten. Het was een relaxte maar uitdagende setting om iedereen beter te leren kennen.

Dit heeft mij veel leuk nieuw contact met collega’s opgeleverd, omdat de focus lag op samenwerken met collega’s die je nog niet kende. Je moest bijvoorbeeld met een andere collega tegelijk met een tokkelbaan naar beneden.

Wat ik zelf zo bijzonder vond, was dat je ook samen van de tokkelbaan kon gaan met de chapterlead en de lead van de Cybersecurity Unit. Iedereen deed mee en was gelijk. Iedereen had sportieve kleding aan en moest door de bagger. Ik weet nog dat er zelfs een collega ondersteboven aan een touw hing... Zo zie je je collega’s normaal natuurlijk nooit en dat maakte het een superleuke ervaring!


Heb jij interesse in een carrière in cybersecurity of ben je toe aan een nieuwe uitdaging in de security en privacy? Bekijk dan onze vacatures!