2 1 3

Honour the values 'fun, teamspirit & collaboration' @ capgemini

Beste community event ''Gamenight''
De Gamenight is het grootste evenement binnen Capgemini dat voor, door en met collega’s georganiseerd wordt. Aan de meest recente editie hebben meer dan 200 collega’s meegedaan. Iedereen is welkom om spelletjes te spelen. Pizza’s en drankjes worden geregeld, spellen moet men zelf meenemen. Deze spellen zijn lang niet alleen maar consoles en videospellen maar ook een groot scala aan bordspellen. Zelfs de sjoelbak wordt door medewerkers meegenomen.

Hoe kwam de Gamenight tot stand?

De organistor, Aishwarya Dhall, is 24 jaar oud en software engineer, IoT expert, trainer, stagebegeleider en dus ook organisator van de Gamenight. Haar collega’s zijn erg belangrijk voor haar en ze vindt het superleuk om momenten te creëren om op een leuke en informele manier hun netwerk te verbreden en kennis te delen.

Lang, lang geleden - begin 2018 - had ze een idee om een Gamenight bij Capgemini te organiseren waar ze samen met eigen collega’s leuke spellen kon spelen. Het idee was uitgewerkt en zo was de eerste editie met wel 15 man een feit. Iedereen had een tientje ingelegd voor eten en drinken en een spel meegenomen. Niet alleen de bezoekers maar ook anderen die er over hoorden, waren hier zo enthousiast over dat ze samen met AMS collega Laxmi Manna begon na te denken over hoe ze meer mensen hierin kon betrekken.

De tweede editie

Dit is waarom ze voor de tweede editie handen ineen sloegen met AddOn, de Young Professional netwerkorganisatie van Apps2. Dankzij deze samenwerking konden ze een tweede editie van de Gamenight organiseren voor zeker 85 collega’s.

Na deze avond bleef bij haar de gedachten hangen; ‘toch wel jammer dat dit alleen voor de Young Professional is’. Dus zo geschiedde, vanaf de derde editie gingen de uitnodigingen van onze Gamenight naar ALLE collega’s binnen ons bedrijf. Dat betekent ook naar onze collega’s bij Sogeti!

Vanaf deze editie telden de organisatie vier man: Wietse van Dommelen, Emma Steenstra Toussaint, Laxmi Manna en Aishwarya, allen uit diverse practices.

Deze editie was een keerpunt voor de Gamenight. Wij gebruikte de hele CoZone en de kantine. Verder verdeelden wij de ruimtes in een analoge zone (bordspellen) en digitale zone (console games). AddOn regelde budget voor pizza’s en drank. Wij hadden het genoegen om ruim 160 collega’s blij te maken!

Winter editie: Gamenight

Ondertussen zijn er inmiddels vier edities geweest van de Gamenight en met stijgende lijn kwamen de collega’s hierop af! De laatste Gamenight had als toppunt meer dan 200 collega’s aanwezig en ze blijven mikken naar meer.  In 2020 gaan ze vrolijk door, want wat is leuker dan pizza’s, drankjes en spelletjes? Zo simpel kan het soms zijn.

 

Voor een sfeerimpressie zie: Game night 2019

Nominatie beste community initiatief?

Dit is waarom de Gamenight zeker een nominatie verdient voor het beste community initiatief, doordat collega’s bij elkaar komen vanuit alle afdelingen, lol hebben met elkaar, een gevoel van ‘bij Capgemini werken’ en elkaar beter leren kennen.

Zien we jou bij de volgende editie van de Gamenight?