2 1 3

Hoe ziet een dag van een Capgemini stagiair eruit?

Door: Björn Floor, Capgemini Invent stagiair

Vandaag is het vrijdag 6 december en wil ik je graag meenemen in een werkdag van een stagiair bij Capgemini. Mijn wekker gaat om 05:30 uur s ’ochtends om mijzelf klaar te maken voor mijn werkdag. Ik kom uit Tilburg en pak vanuit daar de trein naar Utrecht Leidsche Rijn. Gelukkig kan ik soms wel wat langer uitslapen, omdat ik dan een dagje op de universiteit werk vanwege bijvoorbeeld een thesismeeting of omdat ik een thuiswerkdag heb. Omdat ik een dalvrij abonnement heb (helaas is mijn studenten OV verlopen), moet ik voor de spits reizen, wat betekent dat ik voor half zeven moet inchecken om gratis te kunnen reizen.

Zijn flexplekken nou wel echt flexplekken?

Om 07:15 uur kom ik op kantoor aan en heb ik twee keuzes waar ik die dag ga zitten. Optie één is dat ik bij de andere stagiaires ga zitten, die ook hun thesis moeten schrijven. En optie twee is dat ik ga zitten bij mijn team van Capgemini van Invent. Aangezien vrijdag de dag is dat elke consultant op kantoor probeert te zijn, kies ik er voor om bij mijn team te gaan zitten. Zo spreek ik iedereen van mijn team weer en kan ik mijn thesis bespreken met mijn begeleider van Capgemini. Om 07:16 uur bij mijn werkplek aangekomen, ben ik als één van de eersten op kantoor en kan ik een plekje uitzoeken, bij Capgemini werken we met flexplekken. Althans zo noemen we het, aangezien elk team eigenlijk toch zijn eigen bureaueiland opzoekt waar zij normaal zitten. Echter als mensen ‘te laat’ zijn, moeten zij verderop een plekje vinden om te werken. Als de koffie eenmaal gehaald is en ik aan het werk ben komen ook mijn collega’s één voor één binnen druppelen.

Als stagiair word je goed begeleid vanuit het Stagebureau

Om 10:00 uur heb ik een meeting met mijn ‘stagebuddy’ en drie medestagiaires. Vanuit het Stagebureau hebben alle stagiaires een stagebuddy aangewezen gekregen. Een stagebuddy heeft zelf ook stage gelopen bij Capgemini dus weet precies tegen welke uitdagingen wij aanlopen. Vandaag heeft onze buddy twee consultants meegenomen, een data-scientist en een BI-consultant, en zij vertellen hoe zij Capgemini ervaren. Zo komen wij meer te weten over de mogelijkheden die er binnen Capgemini zijn. Naast dat het Stagebureau een stagebuddy aanwijst, organiseren en regelen zij trainingen en workshops voor ons. Denk aan een vitaliteitstraining van een vitaliteitscoach tot aan een pitchworkshop door een Business Analist van Capgemini.

Openheid en bereidheid om te helpen

Na een leerzaam uurtje ga ik weer met mijn thesis aan de slag. Tot aan 12:00 uur heb ik de tijd, aangezien ik dan ga lunchen met mijn collega’s. Na de lunch komt een studiegenoot langs om meer te weten te komen over Capgemini Invent en de management consulting tak van Capgemini waar ik stage loop. We hebben met drie management consultants gesproken, zodat zij wat kunnen vertellen over wat zij voor werkzaamheden hebben en hoe zij Capgemini ervaren. Wat ik tof vind aan Capgemini is dat elke werknemer bereid en welwillend is om je te helpen.

En er is ook tijd voor gezelligheid...

Als we om 15:00 uur klaar zijn, ga ik door naar een meeting met mijn begeleider en manager met wie ik kort bespreek wat ik de afgelopen maanden heb gedaan, waar ik mij mee bezig ga houden en wat ik wanneer af zal hebben. Om 15:15 uur kan ik weer met mijn thesis aan de slag om vervolgens om 16:30 uur een biertje te drinken met mijn team en het weekend goed in te luiden. Goed weekend!


Ben je benieuwd geworden naar een toffe stage plek bij ons? Check dan onze openstaande vacatures! Succes met solliciteren toppers.