2 1 3

Hoe mijn carrière startte? Dat vertel ik je graag

Sinds 1 maart werk ik als junior business analist bij Capgemini binnen de afdeling Consumer Products Retail & Distribution (CPRD). Omdat dit mijn eerste fulltime baan is, was ik vooraf enorm benieuwd naar wat mij te wachten stond. Maar tot nu toe ben ik zeer blij met mijn keuze. Hoe ik mijn eerste maanden als Young Professional ervaar? Dat vertel ik jullie vanaf nu graag in mijn maandelijks update.

Even voorstellen

Mijn naam is Hans Hilberdink, 24 jaar en ik woon momenteel in Drunen (Noord-Brabant). Na het behalen van mijn vwo diploma, ben ik Bedrijfseconomie gaan studeren aan de Universiteit van Tilburg. Vervolgens heb ik een Master in het Management van Digital Business & Innovation behaald aan de Nyenrode Business Universiteit. Naast mijn studie heb ik altijd verschillende bijbaantjes in de retail gehad. Daarnaast ben ik tweemaal een periode naar het buitenland geweest en heb ik verschillende bestuursfuncties bekleed.

Waarom deze maandelijkse update?

Het is vaak enorm lastig om in te schatten hoe een functie er in werkelijkheid uitziet. De vacature geeft vaak een oppervlakkig beeld en beschrijft bovendien geen emoties over hoe het werk en de sfeer binnen een bedrijf is. Met deze maandelijkse update hoop ik starters een beter beeld te kunnen geven van het leven van een werknemer binnen Capgemini en hoop ik dat zij uiteindelijk net zo enthousiast worden als ik.

Wat doe ik bij Capgemini?

Zoals gezegd ben ik een business analist binnen de afdeling CPRD, simpel gezegd de retailtak van Capgemini. Als business analist word ik bij verschillende retailers ingezet om de schakel te zijn tussen business en IT. Ik voer hiervoor gesprekken met de business om hun behoeftes zo concreet mogelijk te krijgen, documenteer dat vervolgens en breng daarna hetgeen de business wil over op de personen van de IT. Communicatieve vaardigheden zijn dus enorm belangrijk!

Hoe ervaar ik het?

Ik ben oprecht heel enthousiast over mijn eerste maanden. De flexibiliteit is hoog bij alles en iedereen, de collega’s zijn gedreven & leergierig en iedereen helpt elkaar waar nodig. Daarnaast ben je de baas over je eigen toekomst. Wil jij de nieuwe goeroe worden op het gebied van AI of juist de de beste Change Manager binnen jouw afdeling? Ga ervoor, volg onbeperkt trainingen, woon events bij en kies opdrachten uit waarbij je ervaring kan opdoen op dat specifieke vlak. Je manager/counseler steunt je hier in en maakt graag tijd voor je als je dat nodig hebt.

Tot de volgende update

Dit was ‘em dan, mijn eerste update. Ik hoop dat je het met plezier hebt gelezen en al uitkijkt naar mijn volgende blog. De komende maanden vertel ik dan wat meer over onder andere mijn eigen zoektocht naar een eerste baan, mijn project(en) bij Capgemini, verschillende toffe trainingen & events en hoe ik de sfeer ervaar. Mocht je nu vragen hebben over mijn eerste maanden, het vak als junior business analist of wil je tips over hoe ik mijn sollicatie heb aangepakt? Stuur mij dan een berichtje via LinkedIn of stuur een e-mail naar hans.hilberdink@capgemini.com.


Benieuwd naar jouw mogelijkheden bij Capgemini? Neem dan vooral een kijkje bij onze openstaande vacatures.