2 1 3

Het Tony's Chocolonely event


Afgelopen donderdag 29 november vond het Tony’s Chocolonely event van Capgemini plaats, gevolgd door de jaarlijkse Tony’s Fair. Kon je er niet bij zijn? Dan heb je zeker wat gemist. Behalve oneindig veel chocola, was er namelijk van alles te doen. Benieuwd? Lees dan vooral verder.

Waarom een Tony's event speciaal voor Capgemini?

In de afgelopen maanden konden medewerkers van Capgemini deelnemen aan een referral actie. Door middel van een Tony’s reep mét wincode konden onze werknemers mensen in hun omgeving enthousiast maken voor een carrière bij Capgemini. Had jij een winnende code? Dan mocht je samen met een introducé én de medewerker afgelopen donderdag naar het toffe Tony Chocolonely event speciaal voor Capgemini. En niet te vergeten naar de Tony's fair die daarna plaatsvond.

Een kijkje achter de schermen

Vanaf half 1 druppelde alle gasten binnen bij het Westergastheater in Amsterdam. Bij binnenkomst stond de photobooth al klaar om iedereen op beeld vast te leggen. Onder het genot van een lekker bakje koffie of thee en natuurlijk met een heerlijk stuk chocola binnen handbereik opende Marloes den Hartog-Pauw, recruitment manager bij Capgemini, het event. Na een korte introductie over de unieke samenwerking tussen Capgemini en Tony’s, kon je struinen langs verschillende kleine stands en kreeg je een uniek kijkje achter onze schermen. Zo hoorde je alles over Internet of Things en hoe wij het toepassen. Vertelde collega’s uitgebreid over een project voor het Aidsfonds. Kon je zelf ervaren hoe Virtual Reality werkt. En lieten collega’s verschillende hacktechnieken zien.

The Great Escape Experience

Maar het bleef deze dag niet alleen bij luisteren. Tijdens de Great Escape Experience werden al onze gasten namelijk aan het werk gezet en moesten zij in verschillende teams, met een grote kist vol attributen, een scala aan raadsels oplossen. De spanning was om te snijden en iedereen was druk in de weer met alle opdrachten. Want deze waren zeker niet makkelijk. De twee teams die, met behulp van alle raadsels, als eerste de code tot het slot wisten te ontcijferen, mochten het uiteindelijk tegen elkaar opnemen in een zenuwslopende finale. Want er kon tenslotte maar één de winnaar zijn.

Alles wat je moet weten over (h)eerlijke chocola

Na een uur lang de hersenen te hebben gekraakt, kon iedereen even bijkomen tijdens het inspirerende verhaal van choco evangelist, Ynzo van Zanten. Want weet jij eigenlijk waarom alle stukjes van een Tony’s reep ongelijk verdeeld zijn? En waarom melk een rode wikkel heeft en puur een blauwe? En niet te vergeten dat Tony’s Chocolonely is ontstaan vanuit het tv-programma Keuringsdienst van Waarde? Na het horen van het verhaal van Ynzo, kijk je nooit meer hetzelfde naar chocola. Gelukkig voor jou kun je zijn hele verhaal teruglezen op de website van Tony’s Chocolonely.

…. En door!

Met een heerlijke borrel als afsluiter en nog even napraten over alle nieuwe indrukken, kwam er een einde aan het Tony’s Chocolonely event van Capgemini. Maar niet aan de dag zelf. Want aansluitend op het event, kreeg je als daggast óók toegang tot de Tony’s Fair. Dus met een entreebewijs in de pocket en een goed gevulde goodiebag met, hoe kan het ook anders, chocola ging iedereen door naar de Westergasfabriek. Hier presenteerde Tony’s niet alleen tijdens hun jaarlijkse Fair het jaarFAIRslag, maar was er ook van alles te beleven. Zoals verschillende inspirerende talks van Tony’s Serious Friends, een ware choco-speel-o-theek inclusief silent disco en optredens van o.a.Chef’Special en Fuse ODG.

Afkicken van al het chocola

We kunnen wel stellen dat een dag vol chocola zeker geen straf is. En dat het al met al een dag was die wij zeker niet hadden willen missen. Nu snappen we ook dat, na het lezen van dit verhaal, het water je wellicht in de mond staat. Maar troost jezelf. Want zoals elk voordeel zijn nadeel heeft, is bij een aantal van ons de broek toch stiekem wel wat strakker gaan zitten.

Kon je er helaas niet bij zijn, maar ben je wel heel benieuwd naar wat Capgemini zo al doet? Kijk dan eens bij ‘Werken bij Capgemini’ of kom langs op een van onze andere inspirerende events.