2 1 3

Goud voor het Capgemini schaakteam

Op 28 september 2018 vond in Apeldoorn het jaarlijkse Nederlands Kampioenschap Bedrijvenschaak plaats. Met schaakmeesters van verschillende (grote) organisaties, is de competitie ieder jaar weer groot. Maar dit jaar trokken wij aan het langste eind. Want 20 jaar na de hattrick, bracht het Capgemini schaakteam de trofee eindelijk weer thuis.

Meesters in hun werk én op het schaakbord

In het dagelijks leven werken zij als projectmanager, SAP-, Quintic- en security & privacy consultant. Maar in hun vrije tijd zijn zij meesters op het schaakbord, IM Frans Cuijpers, IM Floris van Assendelft, Joep Nabuurs en teamcaptain Martine Middelveld. Met twee keer een gelijkspel en vier keer winst, lieten zij alle 50 deelnemende teams, waaronder NN, Achmea, PWC en ING, achter zich. Zeker niet de minste dus!

Een goede voorbereiding is het halve werk

Voor het schaakteam lag de lat hoog. Want naast dat zij alle vier actief deelnemen aan de Nederlandse schaakcompetitie en twee van hen zelfs International Master zijn, dateerde de laatste overwinning van Capgemini uit 2000. De prijzenkast stond dus al een tijdje leeg. Gelukkig hebben de voorbereidingen in de weken naar het toernooi zijn vruchten afgeworpen. Zo oefende Frans bijvoorbeeld via online schaakpotjes op het zwaarste niveau, wat hem uiteindelijk hielp om alle grootmeesters op het toernooi te verslaan! Probeer het ook eens

Op naar de volgende overwinning!

Voor wie het spel kent, weet dat je niet zomaar een loper, paard of koningin verplaatst. Nee achter elke zet zit een hele strategie. Iets waar zij in hun werk ook zeker niet onbekend mee zijn. En met presteren onder druk zit het ook wel goed. Of ook dit Capgemini schaakteam een hattrick maakt? Dat is nog even afwachten. We kijken in ieder geval met spanning uit naar volgend jaar. Dan verdedigen zij hun titel in Rotterdam.

Ben jij ook een echte (schaak)master op het gebied van IT? Kijk dan eens bij onze openstaande vacatures en wellicht doe jij volgend jaar met ons schaakteam mee aan het NK Bedrijvenschaak! Of aan één van onze andere sporten.

Teamwork Capgemini schaakteam
V.l.n.r. Joep Nabuurs, Floris van Assendelft, Martine Middelveld en Frans Cuijpers

De fotografie op het NK Bedrijvenschaak werd verzorgd door Frans Peeters. Meer foto’s van het evenement vind je op zijn website.