2 1 3

Er liggen overal kansen om deel uit te maken van gave projecten

Onze collega’s delen graag hun ervaringen, deze week is het de beurt aan Moniek van der Liende, senior consultant binnen Business Technology Services. Lees hier haar verhaal!

Als senior consultant binnen Business Technology Services, gespecialiseerd in CPRD - Consumer Products, Retail and Distribution, werkt Moniek nu zo'n vijf jaar bij Capgemini. Ze is begonnen als afstudeerder, doorgegroeid naar Business Analyst, en hoopt binnenkort de rol van Transformatie Manager op zich te nemen. Ze heeft een passie voor projecten op het gebied van duurzaamheid - en aangezien Capgemini met grote bedrijven werkt, is dat precies waar ze wil helpen om de impact op het milieu te verbeteren.

Haar belangrijkste wapenfeiten

Moniek richt zich op dit moment op projecten die te maken hebben met medewerkersbetrokkenheid en training. Ze heeft impact gemaakt met een aantal gerenommeerde projecten en een aantal van haar belangrijkste wapenfeiten zijn:

Digitale Leerhub

Moniek was de Scrum Master voor de Digital Learning Hub, een repository op SharePoint waar medewerkers van onze klanten meer kunnen leren over digitalisering. Het succes van dit project leverde haar de Employee of the Year award op.

Scrum Master voor NEXT

Moniek was ook Scrum Master van het team dat NEXT lanceerde, het opleidingsplatform van Capgemini. Moniek speelde een belangrijke rol in het helpen van onze collega's om zichzelf bij te scholen om relevant te blijven voor onze klanten tijdens de pandemie, met verschillende trainingen op het NEXT platform.

Capgemini's Retail Sustainability Solution ‘Circle’

Circle werd vorig jaar gelanceerd tijdens de New York Retail Federation. Met behulp van kunstmatige intelligentie en beeldherkenning maakt het foto's van tweedehands kleding en geeft het deze een kwaliteit en een prijs om weer doorverkocht te worden in de winkels. Moniek is de Scrum Master van het team dat de oplossing verder ontwikkelt en heeft het ingezet voor de ‘Reshare stores’ van het Leger des Heils. De oplossing helpt bij het herkennen van alle kledingcategorieën inclusief geslacht en seizoen. Dit is belangrijk omdat nu ook de vrijwilligers in de winkel de oplossing efficiënter kunnen gebruiken.

Wat maakt haar trots?

Moniek is echt trots op het hele team waarmee ze samenwerkt aan NEXT. En ongeacht het specifieke project - of het nu Circle of de Digital Learning Hub is - wat echt opvalt is hoe de teams samenwerken

“Bij Capgemini hebben we een samensmelting van alle verschillende nationaliteiten, mensen met hun eigen sterke punten en capaciteiten, en ik denk dat we daar echt gebruik van weten te maken om in elk project de meeste waarde te creëren,” meent Moniek. Het is het enorme netwerk van mensen die verschillende manieren van werken hanteren, maar toch efficiënt samenwerken, dat haar trots maakt op haar reis binnen Capgemini.

Waarom ben je trots op werken bij Capgemini?

De mogelijkheden en de vrijheid die Capgemini Moniek biedt in haar werk maakt haar van mening dat dit een van de beste organisaties is om in te werken. Voor haar gaat het niet alleen om de sector waarvoor ze werkt, maar ook om de vrijheid die ze krijgt, om impact te realiseren met onderwerpen als duurzaamheid, medewerkersbetrokkenheid en leren.

Benieuwd geworden naar Capgemini? Kijk dan eens bij onze openstaande vacatures en ontdek jouw mogelijkheden.