2 1 3

Een dag in het leven van Tieme Pool

Door: Tieme Pool, managing consultant
Het is vroeg in de morgen en ik zit in de trein met mijn laptop op het tafeltje voor me. Niet iedereen vindt de trein een prettig vervoersmiddel, maar ik vind vaak een zitplaats en kan ongestoord werken of naar buiten staren. Zo bracht ik uren door in de trein naar onder andere Amsterdam, Düsseldorf, Utrecht en Amersfoort. En had tijdens al die uren ondertussen al gemaild, gelezen, geleerd, PowerPoints gemaakt en ga zo maar door

Wat doe ik?

Bij Capgemini ben ik Cloud Platform Lead en Cloud Solution Architect, althans zo heet mijn functie op LinkedIn. Voor mij betekent dit vooral dat ik met klanten in gesprek ga over hoe zij data verzamelen, opslaan, bewerken en wat ze met deze data doen. En in hoeverre hun data platform wel of niet in de behoeftes van de organisatie voorziet. Ik help ze met het nemen van besluiten, bijvoorbeeld over bruikbare technieken, en adviseer hen over het inzetten ervan. Vaak zit ik op projecten van een jaar, maar werk daarnaast ook aan korte projecten waarbij ik alleen advies geef en deelneem aan workshops.

Wie ben ik?

Tieme. In 2010 afgestudeerd en bij Capgemini in dienst gegaan. Ik hield mij altijd bezig met Microsoft techniek en zeker Azure (maar ook AWS), wat de laatste jaren hot is. Afgelopen decennium ben ik gegroeid in mijn rol, begonnen als developer. Naarmate ik meer ervaren werd, kreeg ik steeds meer adviesvragen over de techniek. Hierdoor groeide ik als ontwikkelaar naar een rol waarin ik de taken verdeelde over het team en technische besluiten nam. Lead developer noemde ik mezelf. Steeds meer nam ik afstand van de details in het werk, dacht ik mee over de totaaloplossing en werd ik het technische geweten van projecten. Zo ben ik geworden wat ik nu ben, Solution Architect.

En af toe kruip ik terug in een hok, sluit ik ramen en deuren en ga ik lekker coden. Want zo is het begonnen en dat blijft toch leuk.

Werk ik alleen voor klanten?

Het leuke aan Capgemini is dat ik niet alleen voor klanten werk, maar ook intern heel veel mag. Zo heb ik afgelopen jaar mijn Cloud ervaring omgezet in een training waar 75 collega’s aan deelnamen. Verdeeld over twee avonden gaf ik sessies over de belangrijkste componenten van Azure en hoe je een open source Big Data oplossing bouwt, met behulp van Azure. Uiteraard begonnen we met een buffet.

Niet alleen techneut

Terwijl ik zo in de trein zit te schrijven, besef ik dat ik best druk ben. Maar dat is een keuze. Er is zo veel leuks te doen. Hoewel ik techneut in hart en nieren ben, miste ik wat in mijn werk. Alles wat ik doe draagt bij aan vage termen als efficiency en kostenbesparing. Wat ik miste was een emotioneel resultaat. Capgemini zag dit heel goed en bood mij een rol als People Manager aan. Naast mijn technische rol heb ik nu een HR verantwoordelijkheid over een groep mensen. Mijn taak? Zorgen dat ze gelukkig zijn op werk. Een mooi emotioneel resultaat, toch? Wat een heerlijk bedrijf om voor te werken!

Ik moet weer aan de slag…

De trein rolt het station binnen en ik klap mijn laptop dicht. Vandaag op de planning? Om te beginnen een Scrum stand-up, een overleg met de softwareleverancier van mijn klant over onze technische eisen en een tactisch overleg over het projectplan. Na de lunch lever ik kort technische steun aan de developers, drink ik een kop koffie met een collega die carrière advies wil en geef ik invulling aan het software ontwerp voor een andere klant. Vanavond in de trein sluit ik af met een call met de technology lead van Capgemini USA en Frankrijk om de belangrijkste ontwikkelingen te bespreken in de markt. En morgen? Dan sluit ik mezelf op in een hok. En moet ik weer even programmeren en een technisch ontwerp maken na al dat gepraat. Gelukkig krijg ik die kans bij Capgemini.