2 1 3

De ins en outs van de Associate Masterclass

Een interview met: Avinash Soerdjbali & Floris Bout
Als je werkt bij Capgemini krijg je volop de kans om jezelf te ontwikkelen. Er zijn diverse opleidingstrajecten. De Associate Masterclass is hier één van. Business Analist Floris Bout en Junior Applications Consultant Avinash Soerdjbali volgden de Masterclass. Hoe hebben zij deze ervaren? Dat lees je in dit interview!

Een korte introductie: wat is je achtergrond en hoe kwam je in aanraking met Capgemini?

Floris: “Ik heb bedrijfseconomie gestudeerd. Een carrière bij een IT-consultancybedrijf sluit daar niet helemaal naadloos op aan. Ik ben ook niet via mijn studie bij Capgemini terechtgekomen, maar via een vriend van hockey. Hij werkte al bij Capgemini en stelde mij voor om eens langs te komen om mijn mogelijkheden daar te ontdekken. Hij vertelde over een afdeling die tussen business en IT inzit, Business Technology Services, oftewel BTS. Ik ben nu Business Analist binnen de marktgroep Overheidsdiensten van BTS.”

Avinash: “Ook ik startte niet met een achtergrond in IT. Ik heb eerst een hbo-studie Small Business en Retail Management gedaan en daarna een wo-master Marketing. Na mijn studies heb ik ongeveer 2,5 jaar bij T-Mobile gewerkt als accountmanager, maar dat vond ik niet afwisselend genoeg. Toen sprak ik een vriend die al bij Capgemini werkte en die vertelde dat ze op zoek waren naar nieuwe medewerkers. Ik kende Capgemini al en het leek me een tof bedrijf om voor te werken. Ik vroeg me wel af of het geen probleem was dat ik geen achtergrond in IT had, maar die vriend vertelde dat ik binnen Capgemini de ruimte zou krijgen om het vak te leren. Ik zag dat als een mooie kans, want IT is natuurlijk de toekomst. In eerste instantie had ook ik gesolliciteerd voor BTS, maar voordat ik de businesskant op ga, wil ik eerst het technische vak kennen. Nu werk ik als SQL developer bij het Openbaar Ministerie.”

Wat houdt de Associate Masterclass precies in?

Floris: “De Associate Masterclass is een traject voor als je als Young Professional bij Capgemini binnenkomt. Je kan verschillende trainingen kiezen om jezelf verder te ontwikkelen in het consultancy vak en dan met name ten aanzien van de soft skills. Ik zie het ook als een traject waarin je de ruimte krijgt om de mogelijkheden binnen Capgemini te ontdekken. De Masterclass vult niet de hele week, je volgt de trainingen vaak naast je opdracht of naast je zoektocht naar een opdracht.”

Avinash: “Je hebt anderhalf jaar om het programma te voltooien. Wanneer je de trainingen volgt plan je zelf.”

Welke training binnen de Masterclass heeft de meeste indruk op je gemaakt? 

Avinash: “De training die er voor mij echt uitsprong was REED (Rational Emotive Effectivity Development). Tijdens deze training leer je over het voorkeursgedrag van mensen. Door middel van verbale en non-verbale communicatie leer je om een persoon te “lezen”. Wat zijn iemands beweegredenen en hoe kan je daar invloed op uitoefenen? Ik vond het ontzettend interessant! De training brengt je niet alleen zakelijk verder, maar ook privé. De Associate Masterclass draagt écht bij aan je persoonlijke ontwikkeling. Het is ook heel leuk dat je tijdens de trainingen met veel verschillende mensen zit van verschillende afdelingen. Je krijgt zo uit diverse invalshoeken ideeën. Je leert zóveel van elkaar.”

Floris: “De training REED sprak mij ook ontzettend aan, omdat dit een wat intensievere cursus was waar je meer de diepte ingaat. Doordat je mensen leert lezen en begrijpen kan ook het contact met klanten beter en fijner verlopen. Deze training biedt daar echt tools voor.”

Wat is je het meest bijgebleven aan de Masterclass? 

Avinash: “Ik neem vooral mee dat er echt een teamspirit heerst. Degene die de trainingen geven zijn ook jouw collega’s en iedereen wil je graag helpen. Samen met hen ontwikkel je jezelf verder. Soms zijn er ook klanten die dezelfde training volgen, waar je ook weer veel van leert. Daarnaast neem ik mee dat de Masterclass erg persoonlijk is. De klassen zijn niet te groot en er wordt echt de tijd voor je genomen.”

Floris: “Wat mij het meeste bij is gebleven is dat we in de kantine zaten en dat CEO Paul Hermelin langskwam. Hij heeft 1,5 uur lang gesproken over zijn werk en wat hij ons mee wil geven. Eén van de dingen die hij zei was: ‘Werk tot je 40e in je carrière aan je zwakke punten en vanaf je 40e aan je sterke punten’. Ik denk dat je dat advies iets breder kan opvatten, namelijk dat je in het begin van je carrière vooral moet leren waar je krachten liggen en wat je leuk vindt om te doen, zodat je in de tweede helft van je carrière daarin echt kan excelleren. Dat is wel een groot voordeel van Capgemini: Je kunt hier blijven doorgroeien. Er wordt veel tijd en energie gestoken in jouw ontwikkeling. Wel had ik het fijner gevonden als ik de Associate Masterclass wat meer naar mijn persoonlijke voorkeuren had kunnen aanpassen. Nu moet je je toch strak houden aan de anderhalf jaar dat het traject maximaal duurt.

Inmiddels werk je aan je eerste klantproject, hoe is dat?

Avinash: “De Associate Masterclass-trainingen hebben mij geholpen om mijn eerste opdracht binnen te halen. Ik heb geleerd hoe ik een klant kan overtuigen en hoe ik een sollicitatie aanga. Wat ik spannend vond aan mijn eerste opdracht was dat ik niet terug kon vallen op eerdere IT-ervaring, maar gelukkig erkent de klant dat je mag leren en fouten maken. Ik werk nu bijna een jaar bij deze klant en zit prima op mijn plek. Ik leer nog steeds iedere dag iets nieuws. Dat vind ik ook zo fijn als Young Professional bij Capgemini, dat je de kans krijgt om te leren en te ontdekken. Zo kom ik dit gebouw ook altijd binnen: Wat ga ik vandáág leren?”

Benieuwd naar jouw mogelijkheden bij Capgemini? Neem dan vooral een kijkje bij onze openstaande vacatures.