2 1 3

‘Een samenleving die ziet wat voor impact vrouwen hebben.'

'Dat is women empowerment!'


Dat wij een grote diversiteit hebben binnen onze organisatie, mag je eigenlijk wel van ons verwachten. Tenslotte is ‘diversiteit’ een van onze speerpunten waar wij veel waarde aan hechten. Maar hoe zit dat eigenlijk in de praktijk? Ananya Deb, senior consultant bij Financial Services, geeft je graag een kijkje in haar carrière.

Men associeert IT vaak als ‘iets voor mannen'. Wat inspireerde jou om te kiezen voor een carrière in IT?

‘Ik groeide op in een tijd waarin transformatie en digitalisering een grote rol spelen. Onderwerpen als kunstmatige intelligentie, cloud computing en robotica waren de veelgehoorde ‘buzz’-woorden. Wat menselijke intelligentie in IT kan bereiken lijkt onbegrensd. Dat fascineert mij. En nu de maatschappij zich steeds verder ontwikkelt wil ik daar graag deel van uit maken. Daarbij inspireert het mij om echt creatief te zijn.’

Wat is jouw functie binnen Capgemini?

'Ik werk als senior consultant binnen Financial Services. Op dit moment werk ik voor Nationale Nederlanden als DevOps engineer aanhet pensioen portaal. Zo creëren we cloud oplossingen, ontwikkelen we backend met behulp van Java en implementeren we CICD-pipelines.'

Wat is jouw geheim voor de juiste balans tussen werk én privé?

‘Het geheim is dat ik mij volledig bewust ben van het belang van zowel werk als privé. Dus het vinden van een balans vond ik niet heel moeilijk. Regelmatig vrij nemen om volledig op te laden en genieten van mijn hobby’s zoals schilderen en Lego-modellen maken, helpen mij om productief te blijven.’

Wat is ‘women empowerment' volgens jou?

‘Women empowerment is volgens mij een verandering in de mindset van de samenleving. En dat de samenleving ziet wat voor een grote impact vrouwen kunnen hebben. Zodra wij dit zelf gaan erkennen, doet de maatschappij het ook. Goed onderwijs in verschillende gebieden is hierbij ook van cruciaal belang. Ik geloof dat vrouwen vandaag de dag voldoende stappen in de goede richting hebben gezet. In een zakelijke omgeving, zoals die bij Capgemini, zie ik dat iedereen even bekwaam is. En dat het tijdperk van gender gelijkheid terecht wordt erkend.'


Zie jij, net als Ananya, een carrière bij Capgemini wel zitten? Kijk dan bij onze openstaande vacatures en vind jouw droombaan.