2 1 3

Cyber security? Ik ben helemaal niet technisch, dus dat is toch niets voor mij?


Dat zijn interesse in digitalisering, het veiligheidsdomein én gedragsverandering allemaal in één rol zou samenkomen? Dat had collega Fokko Dijksterhuis nooit gedacht. En zeker niet in de rol van cyber security consultant. Gelukkig werd hij getipt en werkt hij inmiddels al anderhalf jaar met veel plezier bij Capgemini Invent. Hoe Fokko zijn werk eruit ziet? Hij vertelt je er alles over.

Vertel, wat doe je precies als cyber security consultant bij Capgemini Invent?

‘Als cyber security consultant ben ik voornamelijk bezig met de organisatorische en menselijke kant van het verhaal. Vaak denken mensen dat je als cyber security consultant aan de knoppen draait en een IT achtergrond hebt. Maar dat is bij mij dus juist niet het geval.’

Om eerlijk te zijn dacht ik daar ook meteen aan. Maar wat moet ik mij er dan bij voorstellen?

‘Als het gaat om de menselijke kant van cyber security, dan heb ik het bijvoorbeeld over gedragsverandering en bewustwording. Bij de organisatorische kant kan je denken aan informatiebeveiligingsbeleid en organisatie overschrijdende vraagstukken. Dus bijvoorbeeld cyber crisisbeheersing op (inter)nationaal niveau.’

Kun je een voorbeeld geven van een project?

‘Zeker. Op dit moment voer ik bijvoorbeeld een opdracht uit bij een internationaal vliegveld. Vorig jaar was ik hier betrokken bij een intern programma dat we hebben opgezet om medewerkers bewust te maken van alle risico’s rondom cyber security. Dit was een uitgebreid programma om medewerkers handreikingen te geven zichzelf digitaal beter te beschermen. Nu werk ik daar aan een samenwerkingsverband om alle partners in het ecosysteem van het vliegveld te verbinden en bewuster te maken op cyber security risico’s en afhankelijkheden. Vanuit de gedachte dat de keten zo sterk is als haar zwakste schakel zijn wij dus bezig om gezamenlijk de digitale weerbaarheid van die hele community te verbeteren.‘

Klinkt uitdagend! Hoe maak je interne medewerkers bijvoorbeeld dan bewust?

‘Wat vaak goed werkt is humor of een ludieke manier. Zo organiseerden we bij een organisatie een keer een actie om het vergrendelen van de computer te bevorderen. Hiervoor lieten we op de grootte van een standaard beeldscherm posters maken een afbeelding erop van gijzelsoftware. Dus een rood scherm waarbij je bijvoorbeeld een hoeveelheid bitcoins moest overmaken. Ambassadeurs in de organisatie plaatsten deze toen tijdens de pauze voor alle niet-gelockte beeldschermen. Bij terugkomst na de lunch was dat natuurlijk wel even schrikken voor een aantal medewerkers. Een mooi voorbeeld van hoe je humor, maar toch ook een shock effect erin kan brengen. Daarnaast werkt een interessante sessie waarbij de medewerkers een ethisch hacker aan het werk zien, ook altijd goed.’

Je werkt inmiddels nu anderhalf jaar bij Capgemini. Wat heb je hiervoor gedaan?

‘Ik heb een afgeronde bachelor in Internationale Betrekkingen en een master in Crisis en Security Management. Tijdens mijn stage bij KPMG zat ik bij het veiligheidsteam en hield ik bij vooral bezig met de fysieke en internationale veiligheid. Vanaf dit moment wist ik dat het consultancy vak echt iets moois is. Na mijn studie ben ik bij gemeente Utrecht aan de slag gegaan en zette ik een project op voor het verbeteren van de digitale vaardigheden van interne medewerkers. Dat was eigenlijk het eerste echte moment dat ik met de digitale wereld in aanraking kwam en wat mij direct heel erg boeide.’

Mijn affiniteit met digitalisering, het veiligheidsdomein, gedragsverandering en organisatorische vraagstukken, kwam allemaal mooi samen in deze functie.

Wat vind je zo mooi aan consultancy?

‘Enerzijds natuurlijk de diversiteit aan opdrachten. Maar vooral ook de hoge kwaliteitsstandaard. Je kunt van alle mensen om je heen nieuwe dingen leren en je levert echt samen kwaliteit.’

Hoe ben je dan uiteindelijk bij Capgemini terechtgekomen?

‘Ik zocht op een gegeven moment naar meer uitdaging en ben toen bij verschillende consultancybedrijven gaan kijken. Uiteindelijk kwam ik via een tip hier bij cyber security terecht. Mijn eerste reactie was eigenlijk, “cyber security? Ik ben helemaal niet technisch, dus dat is toch niks voor mij?” Maar na een aantal gesprekken begreep ik de link. Mijn affiniteit met digitalisering, het veiligheidsdomein, gedragsverandering en organisatorische vraagstukken, kwam allemaal mooi samen in deze functie.’

Wat doe je naast je werk?

‘Naast werk sport ik graag. Dagelijks een beetje fitness en daarnaast basketbal ik graag. Het liefst outdoor. Ik lees veel en verder eigenlijk de usual business. Dus reizen, afspreken met vrienden en lekker eten.’

Heb je daar, naast je werk, ook genoeg tijd voor?

‘Jazeker. Ik werk 40 uur per week en heb buiten de opdrachten nog best veel dingen ernaast. Sociale dingen, maar ook trainingen in de avonduren. Dus uiteindelijk ben je wel meer dan 40 uur per week bezig met Capgemini. Toch heb ik zeker nog genoeg tijd over om avonden te chillen met vrienden of om te basketballen. Ik mijn geval ben ik heel tevreden hoe mijn werk-privé balans in elkaar zit. En hoe er ook wordt omgegaan met die druk daarop.’

Wat staat er in de toekomst voor jou op de planning?

‘Ik ben onlangs gaan samenwonen, dus eerst het huis inrichten en settelen. Wat betreft het werk ben ik sowieso nog een half jaar betrokken bij het project op het vliegveld. Inmiddels ben ik daar ook projectmanager en het lijkt mij leuk en nuttig om mijn management skills verder uit te bouwen. Daarnaast zou ik mij graag verder inhoudelijk willen verdiepen in de technische kant van cyber security. Ik spreek nu de taal en ik kan goed meekomen, maar wil meer die verdiepingsslag maken. Dus er staat genoeg op de planning voor 2019.’

Dan tot slot. Waarom moeten anderen, volgens jou, bij Capgemini komen werken?

‘Los van de diversiteit aan opdrachten, hoge kwaliteitsstandaard, de uitdaging en ontwikkelingsmogelijkheden, vind ik het mooi dat Capgemini echt een voortrekker is op het digitale vlak. We zitten middenin het digitale tijdperk en bij Capgemini spelen we echt in op deze technologische mogelijkheden. So you better get on board van een partij die in de lead wil zijn.’


Wil jij ook het verschil maken als management consultant op het gebied van cyber security. Of een van onze andere domeinen? Kijk dan bij onze openstaande vacatures en wie weet werk jij binnenkort, net als Fokko, ook aan zo’n tof project.