2 1 3

Capgemini helpt organisaties cloud-first strategie implementeren

Door: Lysanne Vossen
Public cloud is volop in beweging. Ontwikkelingen en kansen volgen elkaar in rap tempo op. Cloud wordt niet alleen gezien als basis voor digitale transformatie, maar ook voor nieuwe innovatieve producten en diensten zoals het Internet of Things, machine learning en kunstmatige intelligentie. Deze zijn allemaal op de cloud gebouwd. De (op)komst van de public cloud heeft de IT-industrie en de bestaande manier van werken volledig veranderd.

De voordelen van cloud

Werken met de cloud heeft veel concrete voordelen, zoals schaalbaarheid, flexibiliteit en kostenefficiëntie. De cloud biedt een goed en wendbaar alternatief voor de steeds voller en duurder wordende ‘oude’ datacenters. Veel bedrijven zien deze voordelen van de cloud al wel, maar weten niet hoe zij de overstap moeten maken naar een cloud-first strategie en wat zij vervolgens kunnen doen om optimaal gebruik te maken van de cloud. Daarom helpt Capgemini Cloud Services organisaties van begin tot eind om de mogelijkheden van de cloud ten volle te benutten.

Cloud Infrastructure services (CIS)

Capgemini heeft een speciale businessunit voor cloud dienstverlening, namelijk Cloud Infrastructure Services (CIS). Deze businessunit is ingericht met meerdere samenwerkende afdelingen, één voor Cloud Transformatie en één voor Cloud Managed Services, het dagelijkse beheer van de clouddiensten en één voor Cybersecurity. Zo kunnen we het gehele traject van ontwerp, implementatie en optimalisatie van de cloud voor organisaties op ons nemen.

De uitdaging

Op basis van de bedrijfsdoelstellingen kiezen wij de juiste technologie en processen om de cloud optimaal te kunnen benutten en duurzaam concurrentievoordeel te creëren. We lossen vraagstukken voor onze opdrachtgevers op als ‘Hoe maken we de overstap naar de cloud?’, ‘Hoe zetten we de cloud volledig in en zorgen we er toch voor dat deze kostenefficiënt is?’, ‘Hoe train ik een chatbot?’ en ‘Hoe kunnen we machine learning inzetten om de concurrentie voor te blijven?’

Dit zijn dus de uitdagingen waar je voor komt te staan als je werkt bij Capgemini Cloud Services. Je krijgt hierbij veel ruimte en vertrouwen om je eigen ideeën op deze puzzels los te laten en je werkt met de nieuwste technologieën. Er is veel afwisseling in je werk, maar ook in je werkomgeving. Telkens nieuwe collega’s en klanten, die vaak tot de grote bedrijven in Nederland horen. Een bruisende, innovatie werkomgeving met veel jonge collega’s waarmee je altijd kunt sparren om samen tot het beste resultaat voor je klant te komen. Kennis is altijd binnen handbereik. Dus als jij houdt van uitdaging, afwisseling en een inspirerende werkomgeving, dan bij je bij Capgemini Cloud Services helemaal op je plek!Wil jij ook aan de voorhoede van innovatie werken? Bekijk dan nu onze vacatures en solliciteer.